HK.dk logo

Det giver penge på kistebunden at udskyde pensionen

12. oktober 2016  |  HK Kommunal  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


Sampension har regnet på, hvad det betyder for en 40-årig HK’er, hvis vedkommende bliver længere tid på arbejdsmarkedet.

I Venstre-regeringens nye 2025-plan er et af de centrale elementer, at danskerne skal gå senere på pension. Oplægget i planen er, at pensionsalderen skal udskydes et halvt år. Det vil sige, hvor man før har kunnet gå på pension som 67-årig, vil man fra 2025 først kunne gå på pension som 67,5-årig.

Sampension har derfor beregnet, hvad det vil betyde for en 40-årig, hvis pensionsalderen bliver udskudt i et halvt år (som det er forslået i 2025-planen), 1 år, 2 år eller 3 år. Og det viser sig, at der kan være betydelige økonomiske gevinster at hente for kunderne ved at blive længere på arbejdsmarkedet.

  • Alder: 40 år
  • Job: HK-stilling
  • Reserve pr. 31. juli 2016: 440.000 kr.
  • Månedligt pensionsbidrag: 4.300 kr.
  • Pensionsordning: 3 i 1 Livspension (markedsrente) fordelt på livrente og ratepension

Hvis den 40-årige HK’er vælger at blive på arbejdsmarkedet fx 3 år længere, end hendes ældre kolleger gør i dag, kan hun se frem til at få 35 % mere udbetalt om året på sin livrente og 19 % mere udbetalt på sin ratepension. I eksemplet her vil det betyde, at de samlede udbetalinger i fremtidskroner stiger fra 369.000 kr. til 466.000 kr. – altså en stigning på næsten 100.000 kr. om året i de år, hvor kunden får både ratepension og livrente.

Hvis den samme 40-årige HK’er vælger at blive på arbejdsmarkedet de ekstra 6 måneder, som forslået i 2025-planen, vil stigning være mere moderat, men stadig betydelig. Livrenten vil stige 5 %, mens ratepension vil stige 3 %. I fremtidskroner vil hendes årlige udbetalinger her stige fra 369.000 kr. til 384.000 kr., altså en stigning på 15.000 kroner om året.


Pension

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk