HK.dk logo

Frikommuner vil lade ledige arbejde frivilligt

12. oktober 2016  |  HK Kommunal  |  Rikke Rose Kjaer Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Regeringen har nu udpeget de kommuner, der i de næste fire år deltager i det nye frikommuneforsøg, der giver kommunerne frihed til at afprøve nye ideer og løsninger. Fem af kommunerne vil lade dagpenge- og efterlønsmodtagere arbejde frivilligt.

I det nye frikommuneforsøg har regeringen udpeget de 44 kommuner, heraf otte frikommunenetværk, der i de næste fire år får frie hænder til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis. Ud af dem vil fem Venstre-ledede kommuner; Holbæk, Assens, Nordfyn, Ringkøbing-Skjern og Slagelse give ledige lov til at arbejde frivilligt. Det betyder, at frivillige på dagpenge og efterløn kan arbejde frivilligt i kommunale institutioner uden modydelser.

Det nye forsøg vil give de fem kommuner mulighed for videre rammer for, at bruge frivillige borgere til at løse velfærdsopgaver.

Over grænsen

Næstformand for HK Kommunal, Mads Samsing, siger om det nye frikommuneforsøg:

- Jeg er i udgangspunktet positivt indstillet i forhold til at samarbejde med frivillige. Men der er grænser. Og det her går altså over grænsen. I det hele taget bør kommuner samarbejde med frivillige organisationer frem for selv at ”ansætte” frivillige. Der skal være klare, aftalte spilleregler. Det er der ikke her. Og når de fem kommuner direkte begrunder ansøgningen med den stramme økonomi, så lyder det mere som en spareøvelse end som noget som helst andet. Det er ikke i orden, og det er misbrug af frivillige som gratis arbejdskraft, siger Mads Samsing, næstformand i HK Kommunal.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk