HK.dk logo

Blev forstyrret i sine pauser: Fik 14.000 kr. i efterbetaling

13. oktober 2016  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En tidligere ansat i Fakta skal have over 14.000 kroner i efterbetaling for at have arbejdet uden løn i sine pauser. ”Sagen fastslår, at der ingen tvivl er om, at man skal have løn, når man bliver forstyrret i pauserne,” siger faglig chef i HK Handel Kim Jensen.

Illustration: Mette Ehlers

Illustration: Mette Ehlers

Kræver arbejdsgiveren, at man arbejder i sin pause, skal der også betales løn. Sådan lyder forliget, efter en tidligere Fakta-medarbejder sammen med HK Handel har klaget over, at hun arbejdede i sine pauser uden at få løn for det.

Sagen fastslår, at der ingen tvivl er om, at man skal have løn, når man bliver forstyrret i sine pauser. 
Faglig chef i HK Handel Kim Jensen.

Medarbejderen, der var såkaldt ”nøglebærer” med særligt ansvar, var oftest på vagt om aftenen som den eneste kollega over 18 år. Hun måtte derfor ikke forlade butikken i pauserne og skulle tit assistere sine yngre kolleger ved kasselinjen. Alligevel valgte Fakta at trække hende i løn for pauser, hun sjældent fik holdt.

Dokumenter din arbejdstid

Medarbejderen læste senere hen på HK Handels hjemmeside, at hun skulle have løn, når hun stod til rådighed i sine pauser, og tog derfor kontakt til fagforeningen, der tog sagen videre til bl.a. Fakta, DEA og LO. Fakta erkendte efterfølgende den manglende betaling, og skal nu betale i alt kr. 14.045,79 for manglende løn.
- Sagen fastslår, at der ingen tvivl er om, at man skal have løn, når man bliver forstyrret i sine pauser. Det er nu heller ikke noget, vi plejer at være uenige med arbejdsgiverne om, men det er vigtigt, at medarbejderne også selv gør opmærksom på, at de ikke har kunnet holde deres pauser, siger faglig chef i HK Handel Kim Jensen.
Han opfordrer samtidig til, at medarbejderne dokumenterer den reelle arbejdstid, de har:
- Registrer, hvordan du arbejder, og om du ikke får holdt dine pauser. Hvis du bliver forstyrret eller tilkaldt i pauserne, så gør chefen opmærksom på det. Hvis I ikke kan blive enige, så kast dig på cyklen og kom ned til din lokale HK-afdeling, siger han og forklarer, at mange sager netop bliver afgjort fordi, medarbejderne har ført dagbog over deres pauser eller mangel på samme.
- Vi har talrige eksempler på, at dommerne tager udgangspunkt i registreringer i kalendere. Det er oftest den dokumentation, der er i sådan nogle sager, og derfor også den, der gælder, siger han og understreger, det det ikke kun er vigtigt at nedskrive pauser, men at registrere al arbejdstid generelt.
- Vi ser mange sager på arbejdstider, der ikke er registreret korrekt, så det er vigtigt, man også selv holder sit eget private regnskab, siger Kim Jensen

Sådan er pausereglerne for dig, der arbejder i handelsbranchen


Løn Arbejdstid

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk