HK.dk logo

Forskelsbehandling: A- og B-ansatte er uklædeligt

13. oktober 2016  |  Sjælland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I Vordingborg Kommune skal de beslutte, om udvalgte ansatte skal køre til højere takst end kollegerne. En upassende forskelsbehandling, siger HK Kommunal Sjælland.


Grafik, der symboliserer opdeling i A- og B-team

- I HK spejder vi og er i disse tider forundret over den politiske forståelse og respekt for de ansattes faglighed og rammevilkår i Vordingborg Kommune, udtaler Michael Rosenberg, formand for HK Kommunal Sjælland.

I tirsdagens udgave af Sjællandske udtalte næstformanden for Hovedudvalget i Vordingborg Kommune, at 'der er tale om forskelsbehandling, og det kan lægge pres på medarbejderne, og er de ikke gode medarbejdere, hvis de ikke kan lægge egen bil til i tjenesten'.

Der er i budgetforhandlingerne i Vordingborg Kommune stillet forslag om, at udvalgte medarbejdere, primært i hjemmeplejen skal køre til en høj takst, og for resten af de ansatte vil normen blive lav takst. Forslaget skulle være kommet frem, efter at FOA har protesteret ovenpå det oprindelige forslag.

- Det er et uklædeligt forslag, og det tegner et billede af, at der er A- og B-ansatte i Vordingborg Kommune, udtaler Michael Rosenberg og fortsætter:

- Vi er klar til at gå ind i sager omkring lav kørselstakst, hvis vores medlemmer i Vordingborg Kommune bliver pålagt tjenestekørsel i egen bil til lav takst.

Afgørelser på tidligere sager fastslår, at arbejdsgiverne ikke kan give differentieret takst og pålægge de ansatte at stille egen bil til rådighed i tjenesten. Kørsel i tjenesten er en udgift, som arbejdsgiveren skal afholde.

HK tolker forslaget i Vordingborg Kommune, som om der lægges op til, at nogle af kommunens medarbejdere skal køre til statens laveste takst, som er 1,99 kr. pr. kilometer, mens andre vil få den høje takst på 3,63 kr. pr. kilometer. Det betyder, at medarbejdere, som skal køre til lav takst, ikke får dækket den fulde udgift, hvis de anvender deres egen bil i tjenesten.

- Som faglig organisation er vi opmærksom på, at denne udgift ikke skal lægges over på medarbejderne. Vi kan naturligvis ikke støtte en ordning, hvor man gør forskel på medarbejderne. Derfor er vi også klar til at gå ind i sager for vores medlemmer, hvis det skulle blive nødvendigt, påpeger Michael Rosenberg.

Kommunal Ansættelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk