HK.dk logo

Husk at tjekke din lønseddel hver måned

13. oktober 2016  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


Næsten fire ud af 10 HK/Privat-medlemmer har fundet fejl i deres lønseddel. Du kan få tjekket din lønseddel i din lokale HK-afdeling.


penge

Husker du at tjekke din lønseddel hver måned? Det kan i hvert fald være en rigtig god idé. For der gemmer sig ind imellem fejl, som kan koste dig dyrt, hvis de ikke bliver opdaget.

Næsten fire ud af 10 HK/Privat-medlemmer har oplevet at finde fejl i deres lønseddel. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet blandt 1.606 medlemmer.

- Fejl sker, og vi har ingen som helst grund til at tro, at arbejdsgiverne gør det vilje. Pointen er blot, at hvis du ikke tjekker, at du får, hvad du har krav på, så er der ingen, der gør det, siger Jesper Schmidt Sørensen, der er faglig konsulent i HK/Privat.

Tillæg, pension og fritvalgskonto er synderne
Det er især ved tillæg – overarbejde, skæve tidspunkter med mere – pension og fritvalgskontoen, som der er fejl i, lyder det fra HK’s lokale afdelinger. 

Her kan du altid komme forbi med din lønseddel og ansættelseskontrakt og få tjekket og forklaret, hvordan tallene på bundlinjen er regnet ud. 

Endvidere tager nogle afdelinger særlige initiativer i ugerne 43 til 46, hvor LO kører løntjekkampagne.

Susanne manglede fritvalgskonto
Et af de HK/Privat-medlemmer, som har oplevet at finde fejl i sin lønseddel er, Susanne Laursen. Hun fandt i slutningen af et vikariat ud af, at der ikke var indbetalt til fritvalgskontoen, som hun ellers havde krav på.

- Det viste sig så også, at jeg heller ikke havde fået det på mit gamle lærested i de to et halvt år, jeg var i lære. Jeg var slet ikke klar over, at det var noget, jeg havde ret til på det tidspunkt, siger Susanne Laursen.

- Men jeg fik udbetalt pengene fra begge steder efterfølgende. Det drejede sig om omkring 5.000 kroner.

Læs mere

Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på i din lønseddel - og få forklaret begreberne - her

Læs desuden mere om vigtigheden af at tjekke sin lønseddel i næste nummer af HK/Privatbladet, som udkommer den 28. oktober. Her kan du også læse eksempler på flere medlemmer, som har oplevet at finde fejl i deres lønsedler.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk