HK.dk logo

Ny Sundhedsplatform skaber kaos

14. oktober 2016  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

35 overlæger advarer nu mod det nye IT-system, Sundhedsplatformen, der ifølge overlægerne giver store problemer i Region Hovedstaden. HK-formand efterlyser anerkendelse af lægesekretærernes arbejde.

På et krisemøde på Herlev Hospital har 35 overlæger varslet om det nye IT-system, Sundhedsplatformen. Advarslen går på, at det nye system skaber kaos og går ud over patientsikkerheden på Herlev og Gentofte Hospital. Det skriver Eb.dk, der er kommet i besiddelse af fortrolige dokumenter fra krisemødet. Det er planen, at IT-systemet skal implementeres på Rigshospitalet i november måned og senere på resten af Region Hovedstadens hospitaler.

Det nye system går ifølge de 35 overlæger helt konkret ud over bl.a. kemoterapi, hvor der er store problemer med ordinationer, der forsvinder.

Det skal fungere

Formanden for overlægeforeningen, Anja Mitchel, siger om den nye Sundhedsplatform:

- Altså der, hvor man har de mest komplicerede forløb, og komplicerede patienter, der skal tingene bare fungere, så de kommer hurtigt gennem systemet. Og hvis det man bestiller ikke fungerer, så vil vi på et eller andet tidspunkt få nogle tal om, at der er nogle patienter, der ikke kommer igennem deres kræftpakkeforløb, som de skal, siger Anja Mitchell til Eb.dk.

Manglende erkendelse

I HK Kommunal/DL mener man, at det er rigtig godt med et IT-system, der betyder, at det er bedre og mere sikkert at være patient i Region Hovedstaden. Dog mangler der ifølge formanden for HK Kommunal Hovedstaden Winnie Axelsen en erkendelse af lægesekretærernes mangeartede kompetencer:

- Direktionen agerer som om lægesekretærerne udelukkende beskæftiger sig med skriveopgaver. Jeg tror, det på sigt vil gå op for rigtigt mange, hvor vigtigt det er fortsat at have mange lægesekretærer i det danske sundhedsvæsen. Lægerne har i hvert fald indset det. Så mangler vi bare politikerne, siger Winnie Axelsen.


vil du blive klogere på dit fag? Så læs DL Magasinet!

Læs DL Magasinet

vil du blive klogere på dit fag? Så læs DL Magasinet!


Læs DL Magasinet

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk