HK.dk logo

6 ting du skal vide om feriefridage

17. oktober 2016  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Ekstra ferie? Ja tak. Og tak din overenskomst for, at du har ret til en sjette ferieuge.

 • 1

  Ferieloven giver dig ret til fem ugers ferie, men det er din overenskomst, der giver dig feriefridage/den sjette ferieuge. Du kan altså takke HK HANDEL og andre LO-forbund for, at du har en ekstra ferieuge*.

 • 2

  Ifølge de fleste overenskomster skal du have ni måneders anciennitet på din arbejdsplads, før du har ret til fem feriefridage med fuld løn.

 • 3

  Er du blevet sagt op, kan din arbejdsgiver ikke efterfølgende forlange, at du holder feriefridagene i din opsigelsesperiode.

 • 4

  Hvis du stopper på dit arbejde, og du ikke har brugt alle dine feriefridage, skal du være opmærksom på, at der er forskellige regler fra overenskomst til overenskomst. Ifølge nogle overenskomster skal din arbejdsgiver automatisk udbetale ikke afholdte feriefridage. Ifølge andre overenskomster skal du selv bede om at få udbetalt. Vær opmærksom på, hvilke regler der gælder på din arbejdsplads, så du ikke bliver snydt.

 • 5

  Har du ikke nået at holde dine feriefridage inden ferieårets udløb, udbetaler nogle arbejdsgivere automatisk ikke holdte feriefridage. På andre arbejdspladser skal du selv senest 20. maj bede om at få dem udbetalt. Det kommer an på, hvilken overenskomst du arbejder under. Det er vigtigt, du er opmærksom på, hvilke regler der gælder på din arbejdsplads. Ellers ryger pengene direkte i lommen på din arbejdsgiver.

 • 6

  Du har ret til erstatningsferiefridage, hvis du bliver syg før én eller flere planlagte feriefridage. Du får erstatningsferie for de dage, du er syg. For at få erstatning for planlagte feriefridage skal du være blevet syg, før du er færdig med at arbejde op til feriefridagene.

* Du skal være opmærksom på, at din løn, når du afholder dine feriefridage, er den samme, som du ville få under sygdom. Hvis du er ansat som funktionær, er det din normale løn inklusiv eventuelle tillæg. Har du ikke ret til løn under sygdom, har du dog stadig ret til at holde dine feriefridage.

Ferie Overenskomst

Det er din overenskomst - ikke loven - der sikrer dig dine feriefridage

Se din overenskomst

Det er din overenskomst - ikke loven - der sikrer dig dine feriefridage


Se din overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk