HK.dk logo

Mindeord om Claus Gahrn

19. oktober 2016  |  Østjylland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Bodil Otto, formand for HK Kommunal og Hans-Henrik Hansen, formand for HK Kommunal Østjylland, skriver mindeord om Claus Gahrn, Aarhus.

Claus Gahrn

Claus Gahrn på kontoret i Park Allé

Det er med stor sorg HK Kommunal Østjylland og HK Kommunal har modtaget beskeden om, at Claus Gahrn, tidligere sektorformand i HK Kommunal Østjylland gennem 10 år og næstformand i HK Kommunal fra 2008-2012, er død.

Med hans død har den sociale indsats og mennesker på kanten af samfundet mistet en stærk stemme.

Lige siden Claus blev uddannet socialformidler i socialforvaltningen i Aarhus Kommune har hans fokus været på de svage i samfundet. Sådan var det i hans første arbejdsår i de tidlige 70’ere og sådan var det i tiden som sektorformand i HK Østjylland og sådan var det, da han søgte tilbage mod Aarhus i 2012 efter endt næstformandsskab i HK Kommunal og blev virksomhedskonsulent i jobcentret.

Claus var nemlig også et stort familiemenneske, og han måtte erkende, at de mange rejser og mange dage i København som næstformand var for stort et afsavn fra sin kone, børn og børnebørn.

Det var som tillidsrepræsentant i 1986 Claus første gang viste, at han havde talent for at tale HK-medlemmernes sag. Hans evner i det faglige arbejde var store, og i 1997 blev han formand for HK Kommunal i Aarhus, og senere formand for et nyt fusioneret HK Kommunal Østjylland i 2006.

Han var en umådelig afholdt og vellidt formand.

Claus Gahrn var kendetegnet ved tre ting: Hjerte, viden og musik.

Hjertet var hos Claus placeret det helt rigtige sted. Det var et blødt og varmt hjerte, som altid havde øje - og øre - for den svage part.

Som person var Claus også hjertelig og uendelig imødekommende, hvad enten det var en forhandlingspart, en borger eller et medlem. Han ville folk det bedste, troede på det bedste i folk og gjorde det bedste for andre. Og der skulle ikke meget til at lokke en stor, dyb rungende latter ud af ham.

Klimaet omkring Claus var aldrig på frysepunktet, men hjertevarmt.

Skulle man tro, at der bag hans runde ydre kun gemte sig godmodighed, så tog man fejl. Selv om hans tilgang var smilet, det venlige håndtryk og samarbejdet, så har mangen en arbejdsgiver eller chef oplevet, at Claus stod fast på sine krav. Han fik for eksempel gennemtrumfet, at de østjyske kommuner skulle tage flere unge ind som elever.

Claus’ viden kom også til udtryk i et spil Trivial Pursuit, hvor hans almenviden og indsigt var imponerende. Man skulle stå tidligt op for at slå Claus.

En yndlingskategori havde han dog, nemlig musikken. Claus Gahrn kunne ikke bare sin Elvis, John Mogensen, Sinatra eller Grandprix-historie, han kunne også synge dem.

Den indre crooner fik frit spil i et tomandsband eller til hans 50 års fødselsdag, hvor han selvfølgelig optrådte med ”My way” for gæsterne.

Han sang den så dybt og smukt, og sådan vil vi i HK Kommunal også huske Claus’ liv og indsats.

Vore tanker går i denne svære stund til Lene, sønnerne og den øvrige familie.

Æret være Claus Gahrns minde.


Bisættelse

Claus Gahrn skal bisættes lørdag den 22. oktober 2016 kl. 13.00 fra Hasle Kirke, Viborgvej 158, 8210 Aarhus V.

FLERE LOKALE
NYHEDER fra østjylland


LÆS DEM HER

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk