HK.dk logo

Brug kompetencefonden - Se op og ud over din egen næse

26. oktober 2016  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Jane Dalgaard er sekretær i KAB. I hjørnekontoret på Vester Voldgade sidder hun sammen med 4 kolleger og administrerer bestyrelser i den gamle boligorganisation. Jobbet giver masser af gode dage – ikke mindst på grund af de gode kolleger. Men Jane Dalgaard er et nysgerrigt menneske, og da mange af de administrative opgaver sidder på rygraden, har hun brugt nysgerrigheden til at opsøge ny viden.


- Jeg kan lide at gøre tingene på en ny måde. Jeg har altid tænkt; kan vi vende skuden lidt hurtigere? Jeg kom i gang med kompetencefonden, fordi jeg tænkte over hvad beboerne i vores ejendomme egentlig klagede over, og hvad er der gjorde at nogle samtaler endte i hårknude. Det fik mig til at tænke, at det kunne være, jeg skulle lære noget om konflikthåndtering. Ved min MUSamtale forelagde jeg mit ønske, og chefen foreslog at vi skulle søge kompetencefonden.

Jane søgte selv på nettet efter kurser i Konflikthåndtering, og fandt Konflikt Vejlederuddannelsen af 3x5 dages varighed. HR-afdelingen hjalp med at søge fonden og KAB betalte materiale, transport og alle dagene med tilskud fra fonden.

- Kvaliteten på kurset var i top og gav blod på tanden, så jeg sprang videre til det næste forløb som Konfliktmægler. Samtidig med uddannelsen som konfliktmægler begyndte jeg at gå ud og mægle mellem beboerne. Det var meget inspirerende og udviklende. Og mine kolleger var også meget large og gav plads til mig og min uddannelse.

Efterfølgende er nogle kollegaer begyndt på samme uddannelse og andre er blevet inspireret til at finde andre kurser. Det fantastiske er, at det ikke behøver at være en relevant uddannelse. En af mine kolleger har været på et bagekursus. Bare det er noget der giver dig energi så du bliver et helt menneske.

Jane stopper ikke her. I år har hun været på Mindfulness Practitioner-uddannelse.

- Det er helt fantastisk, og jeg bruger min nye viden til at skabe balance hos mig selv og til at hjælpe mine kolleger i en stresset hverdag. Og jeg har ambitioner om at dykke længere ned, så lige nu ligger der en ansøgning hos kompetencefonden til 2017 til Mindfulness Advanced.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk