HK.dk logo

Overrasket Karin er i finalen til Danmarks bedste kollega

27. oktober 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Lærer Karin Søgaard Green er finalist i konkurrencen om at blive Danmarks bedste kollega. Synligt rørt, rød i kinderne og nærmest mundlam modtog hun beskeden, da hun i midt i spisepausen på Mejrup skole ved Holstebro fik uventet besøg.


”Det er lige, så jeg ryster”, er nogle af de første ord, lærer Karin Søgaard Green får fremstammet efter at have fået beskeden om, at hun er en af i alt 10 finalister konkurrencen til Danmarks bedste kollega. Spisefrikvarteret er ikke helt, som det plejer at være på skolen i Mejrup.

Hele skolens personale strømmet til lærerværelset. Det har skoleleder Lars Eg bedt om, men ingen ved hvorfor – og gætterierne er mange. Pludselig går døren op og lærer Mads Foged Søndergaard kommer ind med gæster og to store lagkager. Han kalder en meget overrasket Karin Søgaard Green op:

 - For noget tid siden så jeg en TV-reklame fra HK, der ledte efter Danmarks bedste kollega. Dem har jeg mange af, men det er nu alligevel helt specielt med dig, Karin, for vi har arbejdet tæt sammen i mange år efterhånden. Så jeg tænkte, at jeg lige ville prøve at skrive noget.

De store smil breder sig hele vejen rundt i lokalet, mens Mads Foged Søndergaard taler. Han holder pause, og fortsætter stolt:
 - Og nu er det sådan, at ud af 1600 er du blandt de 10 sidste i kapløbet om at blive Danmarks bedste kollega. 

Så bryder jublen og lange, taktfaste klapsalver løs og viser, at kollegerne på Mejrup Skole er enige i, at finalepladsen er helt fortjent. 

Karin Søgaard Green smiler og smiler med rødmende kinder. 

 - Jeg er helt vildt overrasket. Det er lige, så jeg ryster.  Jeg fik for nogen tid tiden en mail om, at Mads havde indstillet mig. Da jeg læste, hvad han havde skrevet om mig, måtte jeg godt nok knibe et par tårer. Vi har nogle fantastiske kolleger her på skolen. - Og tag så noget kage, opfordrer dagens finalist.

Under Karins vinge

Mads Foged Søndergaard har i sin indstilling blandt andet fremhævet dette om Karin Søgaard Green:

 - Har man brug for hjælp eller vejledning, kan den altid findes hos hende. Hendes gode humør er smittende, og hun viser sig altid indfølende og interesseret i, hvordan jeg og hendes andre kolleger har det. 
 - Da jeg selv kom til skolen som nyuddannet lærer, helt grøn og usikker, tog Karin mig under sin vinge og sikrede sig hele tiden, at jeg følte mig tryg. Samtidig forlangte hun, at jeg bød ind og deltog og forholdt mig aktivt til den virkelighed og det arbejdsliv, vi er en del af sammen.


Se overraskelsen af Karin Søgaard Green

Danmarks bedste kåres 15. november

Det er en jury med deltagelse af Kommunernes Landsforening, Dansk Erhverv og HK, der udpeger vinderen af Danmarks Bedste Kollega, som bliver afsløret ved et arrangement i Cirkusbygningen i København tirsdag 15. november 2016. Her kårer Great Place to Work også Danmarks Bedste Arbejdspladser.
Det er anden gang, prisen som Danmarks bedste kollega uddeles. Bag prisen står fagforeningen HK, og konkurrencen som Danmarks bedste kollega er en del af initiativet KollegaKarma.
 - Vi tilbringer mange timer på arbejdet. Derfor betyder det meget at have gode kolleger. Og undersøgelser blandt HK’s medlemmer viser, at den enkeltfaktor, der har størst betydning for trivsel på jobbet, er gode kolleger. Med vores kampagne God KollegaKarma - ”Gode kolleger gør din arbejdsdag bedre” - sætter vi spot på det gode kollegaskab og på, at vi alle kan gøre noget for at styrke det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen, forklarer formand for HK MidtVest Karin Østerby. 

To midt- og vestjyder er blandt finalisterne. Foruden Karin Søgaard Green er det Helle Jeppesen, rejsesagsbehandler på Air Force Training Centre i Karup.Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk