HK.dk logo

Udflytning rammer flere jobcentre

27. oktober 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Flere og flere jobcentre flytter deres medarbejdere ud på byernes private arbejdspladser som led i en styrket virksomhedskontakt.

Landets jobcentre rykker stadig tættere på borgerne. Flere styrker virksomhedskontakten ved fysisk at rykke jobkonsulenter ud på lokale arbejdspladser. Senest har Haderslev Jobcenter flyttet medarbejdere væk fra jobcentret og ud til Sønderjysk Landboforening i Vojens.

Målet er, at ledige i Vojens-området kan møde deres sagsbehandler i et kontor hos landboforeningen fremfor at skulle tage til Jobcenter Haderslev. Udflytningen er et led i kommunens projekt, JobFirst, der går ud på at få borgere langt fra arbejdsmarkedet i beskæftigelse. 

Blandt biler og havregryn 

JobFirst-projektet har tidligere resulteret i, at en håndfuld jobkonsulenter er rykket ud af jobcentret og ind hos en bilforhandler i Haderslev, hvor de mødes med ledige. 

Nordvestsjællandske Holbæk er blandt andre af de kommuner, der har indrettet arbejdspladser for jobkonsulenter i private virksomheder. For eksempel har det lokale Føtex-supermarked lagt lokaler til konsulenter, der skal guide ledige i praktik eller løntilskud.

Jobcentrenes samarbejde med landets virksomheder kører i det hele taget i højere og højere gear. For nylig viste en undersøgelse fra KL, at 95 procent af kommunerne har opnået samarbejde med flere virksomheder i løbet af det seneste år. Og 87 procent har højnet deres kvalitet i samarbejdet med virksomhederne. 

 


Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk