HK.dk logo

Rita Bundgaard: Beklagelse er ikke nok, Poul Taankvist

28. oktober 2016  |  HK Stat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


Selvom Moderniseringsstyrelsens direktør beklager ordlyd og billeder i styrelsens oplæg til ledermøder om håndtering af 'low performere', er der stadig brug for dialog mellem Moderniseringsstyrelsen og de faglige organisationer, siger HK Stats formand.

Efter en dag med kraftig kritik af det statslige arbejdsgiverkontors gå-hjem møder for ledere om håndtering af såkaldte low performers udtalte Moderniseringsstyrelsens direktør Poul Taankvist til TV-Avisen, at han beklager visse elementer i mødeoplægget. Det drejer sig om et modelfoto af 5 sovende kontoransatte og en påstand om, at 'low performers' udgør 10 procent af den statslige arbejdsstyrke.

Se video på DR: Moderniseringsstyrelsen ved ikke, om ti procent er 'low performers'

Men direktørens beklagelser rækker ikke til at formilde HK Stat-formand Rita Bundgaard:

- Jeg forstår udmærket, at Moderniseringsstyrelsens direktør beklager de signaler, hans styrelse sender ved at fremstille hver 10. statsansat som en doven low performer. Og det er beroligende at vide, at styrelsens kursusmaterialer hverken bygger på statistik eller på direktørens egne erfaringer fra Finansministeriet eller andre steder i staten. 

Rita Bundgaard understreger, at sagen om low peformers er en af flere anledninger til, at HK Stat protesterer over de statslige arbejdsgiveres fremfærd de senere år.

- Vi har lige så meget som før brug for en grundig snak med både Moderniseringsstyrelsen og finansministeren om den måde, staten som arbejdsgiver agerer over for de ansatte. Poul Taankvist beklager, som jeg hører ham, kun de grove tegninger og det indtryk, de efterlader. Jeg hører ikke, at Moderniseringsstyrelsen vil lægge kursen grundlæggende om, siger Rita Bundgaard og påpeger, at signalerne om dovne ansatte kun er ét eksempel på, hvad hun ser som dårlig arbejdsgiveradfærd. 

- Tyveri af ansattes fridage er et andet eksempel. Lige som forsøget i februar på at indføre flyttepligt for alle statens ansatte var en provokation – som heldigvis blev taget af bordet.Arbejdsmarked Arbejdsmiljø

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk