HK.dk logo

HK lavede gade-happening

29. oktober 2016  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nytorv i Aalborg var rammen, da HK Handel Nordjylland gik på gaden for at gøre opmærksom på, at overenskomsterne sikrer rettigheder- Hvad er dit største ønske at få opfyldt, når overenskomsterne skal fornyes næste forår?

Det spørgsmål stillede HK Handel Nordjylland forbipasserende, da organisatorer og faglige HK-medarbejdere 29. oktober lavede happening på Nytorv i Aalborg.

Formålet var at gøre opmærksom på, at overenskomsterne sikrer ansattes rettigheder.

- Overenskomsterne bestemmer langt de fleste forhold på jobbet, f.eks. løn, arbejdstid, efteruddannelse og indbetalinger på pensionsopsparingen, mens andre ting som f.eks. hvornår vi kan stoppe arbejdet for at gå på efterløn eller pension er lovgivning, siger formand for HK Handel Nordjylland Kate Ziegler.

- Mange er imidlertid ikke klar over, hvad der bestemmes af Folketinget og hvad vi selv bestemmer på arbejdsmarkedet. Det ville vi gerne tale med aalborgenserne om.

Fokus på tre overenskomst-goder
- Det var et supergodt arrangement. Vi havde rigtig god kontakt til mange mennesker. Faktisk var der overraskende få, der ikke havde lyst til at tale med os, fortæller Mads Guldhammer, der er organisator i HK Handel.

Han havde sammen med organisatorer og faglige HK-medarbejdere taget initiativ til happeningen på den centrale plads.

- Vi har sat fokus på tre forskellige områder og har spurgt dem, vi mødte, hvad de vægter mest. Det var faktisk sværere for dem at svare på, end de umiddelbart troede, for de oplevede, det var svært at prioritere noget ned, siger Mads Guldhammer.

De tre områder, HK’s team havde sat fokus på, var højere løn, retten til efter- og videreuddannelse og arbejdsgiverbetalt pension. På gaden havde de stillet tre rør der repræsenterede de tre områder, hvor de forbipasserende kunne lægge bolde i den kategori, de syntes, var vigtigst.

- Uddannelse vandt. Det var det, mange vægtede højest. Vi snakkede med en del, der fortalte om, at de oplevede, at de i højere grad skulle være omstillingsparate og kunne imødegå de udfordringer, der kommer i fremtiden. Man er ikke længere ansat det samme sted i 20-30 år. Arbejdsmarkedet er meget foranderligt, og det går hurtigt, siger han.

På andenpladsen kom ønsket om arbejdsgiverbetalt pension.

- Mange fortalte, at de gerne ville have nogen, der tager hånd om pensionen for dem. Med forhøjelse af pensionsalderen er det ekstra-vigtigt for folk, at der er nogen, der har styr på deres tredje alder, siger Mads Guldhammer. 


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk