HK.dk logo

SF’s Pia Olsen Dyhr: ”I ved, hvordan virkeligheden ser ud”

30. oktober 2016  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, var søndag forbi HK
Handels kongres, hvor hun satte fokus på bl.a. velfærdssamfundet og den danske
model i sin politiske tale til kongressen.

Fotograf: Karin Meldgaard Henriksen

Søndag eftermiddag lagde SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, vejen forbi HK Handels kongres for at overbringe en politisk hilsen fra partiet.

 -Det er en ganske stor ære at stå her som SF's formand, sagde Pia Olsen Dyhr, som i sin tale især lagde vægt på de udfordringer, hun ser for velfærdssamfundet, som SF mener er under afvikling af den nuværende regering.

- Vi har åbenbart ifølge Lars Løkke Rasmussen og Anders Samuelsen fra Liberal Alliance ikke råd til velfærd eller til at investere i et godt og sundt arbejdsmiljø. Vi presser de mennesker, der i forvejen er hårdt spændt for, og vi har skabt et usolidarisk kontanthjælpsloft, der betyder, at 43.000 børn i Danmark skal vokse op i fattigdom. Alt sammen for at give skattelettelser til de rigeste, sagde Pia Olsen Dyhr og opfordrede samtidig de politiske modstandere fra regeringen om at åbne øjnene for problemerne:

- Hvis de så sig omkring og kom ud i virkeligheden, kan jeg ikke tro, de ikke ville være enige i, at vi skal værne om vores velfærdssamfund. Vi har slet ikke råd til at lade være. Det er på grund af vores velfærd, at Danmark er et samfund, som resten af verden skeler til. Vi skal ikke afvikle den danske model, vi skal udvikle den, sagde hun og henvendte sig direkte til de delegerede:

- I ved, hvordan virkeligheden ser ud. Der er forskel på at starte med at arbejde som 18-årig og som 30-årig. Og der er forskel på at være i et fysisk hårdt arbejde, hvor man er på benene hele dagen f.eks. i en butik og så at sidde i et ministerium og se verden igennem et regneark, sagde hun.


HK HANDEL kongres 2016

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk