HK.dk logo

Uddannelse er svaret

31. oktober 2016  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Forhandlingsleder på industriens område, Claus Jensen, kom med en opsang til kongressens delegerede forud for overenskomstforhandlingerne, der venter i det nye år.

Fotograf: Karin Meldgaard Henriksen

- Hvis vi skal nå gode resultater i overenskomsterne, skal vi også levere noget til arbejdsgiverne. Det, vi som arbejdstagere kan levere, er produktivitet. Derfor er det et problem, at der på alle andre områder end industrien er alt for lav vækst i produktiviteten, sagde Claus Jensen.
Formanden for Dansk Metal og CO Industri forklarede, at der er nøje sammenhæng mellem produktivitet og lønfremgang. Og forskellen på de forskellige brancher udfordrer det forhandlingsfællesskab, han står i spidsen for:
- Svaret på udfordringen er opkvalificering og efteruddannelse. Det er den eneste måde, vi kan levere bedre konkurrenceevne, sagde Claus Jensen.
De seneste år har der været færre medlemmer på uddannelse end tidligere, selvom det burde gå den modsatte vej, bemærkede Claus Jensen:
- Vi har ikke medlemmerne med, men der er ingen vej udenom. Vi skal have flere medlemmer på efteruddannelse.
Modstanden mod uddannelse minder Claus Jensen om dengang i 80’erne, hvor der var udbredt modstand mod at få pension ind i overenskomsterne. Han kæmpede selv imod som ung tillidsmand, men i dag takker han de visionære fagforeningsformænd, der fik kravet igennem – på trods af modstand fra medlemmerne.


HK HANDEL kongres 2016

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk