HK.dk logo

HK HANDEL: Pensionsordninger skal tilpasses højere pensionsalder

01. november 2016  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

På HK HANDELs kongres, der sluttede i dag, godkendte kongressen at lade flere pensionsselskaber give tilbud på fagforeningens arbejdsmarkedspensionsordning.

- Vi skal på bedst mulig vis sikre vores medlemmer, når der politisk er drøftelser om at hæve pensionsalderen. Danskerne har i forvejen en høj pensionsalder sammenlignet med andre europæiske lande, og vi må forholde os til, at vores medlemmer er kommet tidligere ud på arbejdsmarkedet end andre faggrupper med længere uddannelser, siger Per Tønnesen, formand HK HANDEL.

I sin mundtlige beretning, der blev enstemmigt godkendt af kongressen, talte Per Tønnesen om behovet for at indrette medlemmernes pensionsordning, så den bedre tager højde for et længere arbejdsliv:

- Ufaglærte og faglærte har kortere levetid end mennesker med lange uddannelser. Og de har samtidig færre raske år. Derfor ser vi et behov for at gøre vores pensionsordning bedre, siger Per Tønnesen, og fortsætter:

- Derudover er vi indstillet på at lade arbejdsmarkedspensionsselskaberne byde ind med deres bud på at varetage vores arbejdsmarkedspensionsordning, der pt forvaltes af PFA, siger Per Tønnesen.

HK HANDEL kongres 2016

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk