HK.dk logo

Regionerne er blandt Europas bedste

02. november 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Velfærden er særdeles godt forankret i de fem danske regioner, der alle får topkarakter i EU.

Tre af de fem danske regioner ligger blandt de seks bedste blandt alle 272 regioner i hele EU. Men alle fem danske regioner er rigtig flot placeret, når det gælder forhold som miljø, sundhed, uddannelse og tillid til politikere og myndigheder. Det viser en ny EU-måling

Blandt de absolutte danske topplaceringer finder vi på andenpladsen Region Midtjylland, der i hele EU kun bliver overgået af Övre Norrland i Sverige. Den nordsvenske region er ifølge målingen den allerbedste region i EU at være indbygger i. 

Bedste hovedstadsregion er dansk

Umiddelbart efter Region Midtjylland følger på tredjepladsen Region Hovedstaden, mens Region Nordjylland kommer ind på en sjetteplads.

Blandt EU’s hovedstadsregioner er den danske Region Hovedstaden dén, der scorer højest, og Danmark ligger samlet set i top sammen med Finland og Holland.

Laurbærrene skal luftes

Det er første gang, borgernes velfærd i alle de 272 EU-regioner bliver sammenlignet, og hos Danske Regioner glæder næstformand Jens Stenbæk (V) sig over de flotte danske placeringer.

- Nu må vi så overalt i det danske samfund bestræbe os på ikke at hvile på laurbærrene, så vi også kan ligge i toppen ved kommende sammenligninger, lyder det fra Jens Stenbæk på Danske Regioners hjemmeside.

De flotte danske placeringer til trods er der også udfordringer for de fem regioner. For eksempel er andelen af unge, der tager en videregående uddannelse ikke så stor, som regionerne kunne ønske sig.EU

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk