HK.dk logo

Arbejdsglæde og mindre stress i Sydjylland

07. november 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Sydjyske medlemmer af HK Kommunal er gladere for deres arbejdsplads end kolleger i andre landsdele, viser en ny undersøgelse.

 


79% af de sydjydske medlemmer af HK Kommunal mener, de arbejder på en attraktiv arbejdsplads, mod et landsgennemsnit på 75%. Hovedstadsområdet er bundskraber med 65%, viser HK Kommunals nye undersøgelse. De sydjyske deltagere oplever også mindre stress end deres kolleger andre steder i landet. Lene Roed, formand for HK Kommunal i HK Sydjylland, siger:

- Det er glædeligt, at medlemmerne trives trods et stort arbejdspres. Men vi vil fortsætte vores fokus på at skabe gode arbejdspladser.

Når man zoomer ind, viser undersøgelsen, at godt 3% af sydjyderne har været sygemeldt med stress indenfor det sidste år, mens landsgennemsnittet er knap 6% Der er også færre i Sydjylland, som føler sig stressede uden at være sygemeldt for det, og færre oplever fysiske og psykiske stresssymptomer. Beredskabet til at håndtere stress på arbejdspladsen vurderes også mere positivt i Sydjylland end på landsplan.

Et mindre antal af svarerne har været udsat for vold eller trusler om vold, og også her er der sammenhæng med ledelsens adfærd. Mens tilfredshed med lederens håndtering af situationen på landsplan ligger på 45%, er det 69% af de sydjyske medlemmer, som har oplevet en god håndtering.

Anerkendelse virker

HK Kommunal Sydjyllands konference for tillidsvalgte i denne uge havde arbejdsmiljø som tema, og en kampagne skal i ugerne 47 og 48 minde om, at det gode arbejdsliv skabes i fællesskab. Selv om tallene er relativt gode i Sydjylland, er der stadig udfordringer.

- Det er vigtigt at sætte fokus på, at fællesskab og dialog mellem tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant og leder er forebyggende. Dialog fremmer forståelse og alle på en arbejdsplads skal bidrage til trivsel, mener Lene Roed.

Interessant nok mener flere sydjyder end landsgennemsnittet, at de bliver anerkendt for et godt stykke arbejde.

- Alle har brug for ros og anerkendelse for deres arbejde, så det er positivt, at undersøgelsen viser, at lederne er bevidste om det, slutter Lene Roed.

Rundspørgen fra HK Kommunal har fået svar fra ca. 2.200 medlemmer, heraf omkring 260 i Sydjylland.

Kommunal

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk