HK.dk logo

De unge er vilde med HK

07. november 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Duften af popcorn lokker de unge til. Men de kommer ikke kun for at få en snack. De unge har mange spørgsmål til HK og de står i kø, for at få svar.


Klokken 9 trillede HK Østjyllands ungdomskonsulent, Dennis Frandsen, popcornmaskinen ind i kantinen på Tradium i Randers. Inden længe var han omringet af unge, der alle var bevæbnet med spørgsmål om fagforening, elevpladser og jobsøgning. Alle med et samlet tema: Hvad kan HK gøre for mig?

- Jeg tænker, at efter jeg har snakket med Dennis, så vil jeg gerne være medlem af HK, siger  May Rasmussen, der studerer på Tradium.

Ved siden af hende står veninden Julie Meyer.

- Jeg synes, at det er rart, at man kan gå herned i kantinen og møde Dennis og få svar på de spørgsmål, man har. Som ung får man det ikke lige tjekket på hjemmesiden og derfor er det rart, at han kommer herud og snakker med os, siger hun.

Dennis Frandsen og kollega Heidi Bonde besøger skoler så ofte de har mulighed for det. Nogle gange med popcorn-maskinen og tid til at svare på spørgsmål. Andre gange som undervisere.

- Jeg har været her på Tradium flere gange og undervist i jobsøgning og praktikpladssøgning og så lovede jeg at komme forbi med popcornmaskinen. Det løfte opfylder jeg så i dag. Og der er mange af de unge, der kommer forbi for at få uddybet noget af det, jeg sagde i undervisningen. Og i dag har jeg god tid til at tage snakken med dem, siger Dennis Frandsen.


Personlig hjælp er godt

Sebastian Meier Skiffard er en af de unge, der ikke havde den store fidus til fagforeninger. Men nu har han skiftet mening.

- Jeg har været meget imod fagforeninger før, men Dennis åbnede lige som op og så kom jeg til at se, at det kunne være en fordel for mig. Jeg troede ikke, at det var særligt meget, at HK kunne hjælpe, men nu ved jeg, at I kan hjælpe mig, hvis jeg kommer i problemer, siger han.

Også Martin Gulløv Schriver har udfyldt indmeldelsesblanketten.

- Jeg føler, at HK vil være en god fagforening at melde sig ind i som studerende, fordi den koster 0 kroner og den hjælper med de ting, jeg skal have hjælp til, siger han.

De unge har mange spørgsmål om praktikpladser og jobsøgning. Det er også årsagen til, at May Rasmussen lige havde brug for at gå forbi Dennis og popcornmaskinen.

- Jeg har brug for hjælp til at finde ud af, hvad jeg kan gøre, hvis jeg skal på barsel eller ikke skal starte på elevplads til januar. Det er rigtig rart, at jeg kan gå herned i kantinen og få personlig hjælp, for så kan jeg se den i øjnene, jeg taler med og det betyder meget for mig, siger hun.

Popcornene er spist og de unge har fået fri fra skole. Dennis Frandsen kan pakke sammen efter en travl dag med rigtig mange spørgsmål. På bordet ligger 20 udfyldte indmeldelsesblanketter.

- Det, vi har en stor interesse i er at hjælpe de unge med at blive så erhvervsrettede som muligt. Derfor er det en god idé for dem at melde sig ind allerede nu, mens de studerer, for så kan vi hjælpe dem med gode råd om, hvordan man opfører sig, hvad man må i forhold til sociale medier og en hel masse andet, når de om lidt skal ud i lære. Alt det, som deres forældre glemmer at fortælle dem, det husker vi – og så håber vi selvfølgelig at de går hjem og fortæller det til mor og far også, siger Dennis Frandsen.

Medlemskab

HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk