HK.dk logo

- Godt med fremmede øjne på jobansøgningen

07. november 2016  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Nordjylland tilbyder sparring om karriere og uddannelse: Rikke er vant til at vejlede ledige, alligevel havde hun brug for sparring, da hun selv blev ledig og skulle søge job.


- Man får nogle blinde punkter, når det handler om én selv. Derfor havde jeg brug for sparring af én, der ikke kender mig, siger Rikke Have (th), der fik sparring af HK Nordjyllands karriere- og uddannelsesvejleder Jane Helweg Foget.


46 årige nordjyske HK’er Rikke Have har vejledt rigtig mange ledige om at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Alligevel følte hun, at hun selv havde brug for et par fremmede øjne til et konstruktivt blik på cv og jobansøgninger, da hun efter 21 år som medarbejder på beskæftigelsesområdet, først i den tidligere Arbejdsformidlingen og senere i det kommunale jobcenter, i august for første gang nogensinde selv måtte melde sig i køen af jobsøgende.

Det var svært at få styr på de mange erfaringer og kompetencer – og få dem ned i ansøgningen, syntes hun.

- Man får jo nogle blinde punkter, når det handler om én selv. Derfor havde jeg brug for sparring af én, der ikke kender mig. Dem, der kender mig, kunne jeg ikke bruge, fordi deres briller er farvede, fortæller Rikke Have.

Derfor opsøgte hun HK Nordjylland, der tilbyder medlemmer sparring på cv, jobansøgninger, karriere og uddannelse.

Ansøgning skal vise engagementet
- I Rikkes cv kunne jeg læse, hvad hun har beskæftiget sig med, og se at hun er kompetent og ressourcestærk. Men jeg kunne ikke mærke hendes brændende engagement, siger HK Nordjyllands karriere- og uddannelsesvejleder Jane Helweg Foget.

- Det kunne jeg til gengæld i den grad, da hun fortalte mig om sine tidligere arbejdsopgaver.

Rikke Have har i flere år arbejdet med projekter om jobsøgning i andre lande. Opgaverne omfattede bl.a. markedsføring og vejledning og hun var medarrangør af messer og konferencer.  

- Jeg elsker at løse udfordringer og være udadvendt. Jeg er meget projektorienteret og vil gerne gøre ting anderledes. Sådan blev jeg også blevet brugt og derfor ofte flyttet rundt for at løse nye opgaver, fortæller Rikke Have med et blik, der vidner om, at dét her brænder hun for.

Netop dette brændende engagement skulle jobansøgningen afspejle, syntes Jane Helweg Foget, der tilbyder personlig rådgivning til nordjyske HK-medlemmer:

- Ved at lytte, udfordre og stille spørgsmål kan jeg kan være den forstyrrelse, der giver refleksion, så jobansøgningen kommer et spadestik dybere, siger hun.

Skyklapper blev fjernet
- Jane råd kendte jeg godt i forvejen. Det er jo det, jeg selv har sagt til ledige. Men når man sidder med sine egne ansøgninger og sit eget cv har man skyklapper på og det kan være svært at se helt klart, forklarer Rikke Have.

Derfor var det var godt at få hjælp til at rive skyklapperne af, synes hun.

- Når jeg i dag ser på mine gamle ansøgninger, kan jeg se, hvad jeg skulle have skrevet anderledes. Jeg har fået meget ud af sparringen; er blevet mere bevidst om mine kompetencer, så jeg bedre kan synliggøre det, jeg kan bidrage med og den værdi, jeg kan skabe for en virksomhed. Mine ansøgninger er blevet skarpere og bedre, siger Rikke Have.Få personlig sparring

HK Nordjylland tilbyder dig gratis personlig sparring om cv, jobansøgninger, karriere og uddannelse. Kontakt karriere- og uddannelsesvejleder Jane Helweg Foget: 2164 9559, 20jf@hk.dkSend besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk