HK.dk logo

Hanne K. Mathiasen får ny periode som næstformand for HK Handel

07. november 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Tilskudsjob og overenskomstønsker stod højt på dagsordenen på HK Handels kongres, hvor sydjyske Hanne K. Mathiasen blev genkonstitueret som næstformand i sektorbestyrelsen.Den lokale HK Handel-formand, Hanne K. Mathiasen (nr. 5 fra venstre) er fortsat næstformand i HK Handel.


HK Handel Sydjyllands formand, Hanne K. Mathiasen, blev i weekenden 29.-30. oktober genkonstitueret som næstformand i HK Handel. Det skete i Ålborg, hvor delegerede fra hele landet var samlet til HK Handels kongres.

Den sydjyske delegation havde repræsentanter fra hele HK Handels fagområde. To af disse, Helle Bech og Pia Klint Mortensen blev valgt som 1. suppleanter til bestyrelsen. Helle Bech som repræsentant for Dansk Supermarked og Pia Klint Mortensen som repræsentant for Kontor- og lagerområdet.

Et varmt emne på kongressen var tilskudsjob, som blandt andet blev behandlet i en paneldebat. Her blev der talt om problematikken i, at ordinære job i stigende grad afløses af tilskudsjob.

- Det er et aktuelt problem for alle i detailhandlen, at reglerne omkring tilskudsjob udnyttes af mange arbejdsgivere. Vi oplever, at folk i tilskudsjob fylder mange huller, der kunne have været ordinære job. Det er frustrerende for de mennesker, der ender med at gå fra tilskudsjob til tilskudsjob uden at få mulighed for et reelt job. Og det er frustrerende for de faste medarbejdere, eftersom det kræver flere ressourcer af dem, siger formand Hanne K. Mathiasen.

De kommende overenskomstforhandlinger blev også debatteret livligt på kongressen, hvor deltagerne blandt andet blev fordelt i OK-grupper for at snakke om ønsker.

- I den gruppe, jeg deltog i, var det blandt andet seniorordninger, omsorgsdage og barnets anden sygedag, der stod højt på listen over ønsker til de kommende overenskomster, fortæller Hanne K. Mathiasen.


Se fotos fra kongressen på HK Sydjyllands Facebook-profil

HK HANDEL kongres 2016 Handel

Har du fortalt os, hvor du arbejder? 


Virksomhedsskift

Vil du vide mere om HK Handel Sydjylland?


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk