Login på Mit HK virker ikke

Vi har en teknisk fejl på HK.DK, og du kan derfor ikke logge ind på Mit HK . Vi knokler for at løse problemet. 

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

Ikke ok at fyre lagerassistent efter 29 år

08. november 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Da John Pilgaard blev fyret efter 29 år på samme arbejdsplads, trådte HK MidtVest til. Medarbejdere med mere end 25 års anciennitet nyder nemlig særlig beskyttelse.

Fredag 15. juli 2016 begyndte som en rigtig god dag for John Pilgaard, der var mødt på sit job som lagerassistent gennem 29 år på en større virksomhed. 
Kl. 12, når han fik fri, skulle han nemlig gå på sommerferie.
En halv time før, at han kunne stemple ud på arbejdspladsen, blev han imidlertid kaldt ind på lagerchefens kontor. John troede, at lagerchefen ville ønske god ferie. I stedet blev han præsenteret for en fyreseddel.
- Jeg blev bedt om at lukke døren til kontoret og sætte mig ned og fik at vide, at jeg var fyret på grund af omlægninger, idet jeg var den, man nemmest kunne undvære. Og så blev jeg opfordret til at skrive under på, at jeg havde modtaget fyresedlen og havde accepteret den, fortæller John, der er 59 år.

Fyreseddel en bombe

John Pilgaard

- Når man bliver fyret på den måde efter 29 år på en arbejdsplads, får man et knæk. Men jeg føler, at jeg er kommet godt videre og har fået oprejsning gennem sagen. Det var ikke mig, der fejlede. Det var min arbejdsplads, siger John Pilgaard.

Fyresedlen kom som en bombe for John Pilgaard.
Godt nok havde virksomheden været igennem en periode med omstruktureringer. 1. oktober 2015 tiltrådte en ny lagerchef, og sammen med indkøbs- og logistikchefen gik den nye chef i gang med at se på, hvordan der kunne foretages rationaliseringer. I foråret 2016 blev det meldt ud, at der var købt et pakkebåndssystem til den del af lageret, hvor mindre varer bliver pakket i papkasser til kunderne.
Pakkebåndsystemet blev stillet op 1. april 2016, og John Pilgaard og de 11 andre medarbejdere i afdelingen oplevede i forbindelse med indkøringen en del overarbejde. Men alle var interesseret i, at systemet skulle komme til at køre, og der blev udvist fleksibilitet.
Til medarbejderne blev det ikke meldt ud, at der i forbindelse med indførelsen af systemet skulle ske afskedigelser. Tillidsrepræsentanten blev dog sidst i juni kaldt til samtale med ledelsen, hvor det fremgik, at der var planer om fyring af en medarbejder. Der blev imidlertid ikke sat navn på.
Fredag 15. juli 2016 blev tillidsrepræsentanten kaldt ind igen og fik at vide, at nu var der sat navn på. Men John Pilgaard blev først efter, at han var blevet fyret, tilbudt af lagerchefen, at tillidsrepræsentanten kunne komme ind. 
Det så John Pilgaard dog ingen grund til. Han havde fået sin fyreseddel men valgte ikke at skrive under på, at han havde modtaget og accepteret den.
I stedet kontaktede han sin fagforening HK Privat MidtVest, der allerede mandag efter et møde med John Pilgaard besluttede at gå videre med sagen.

Særlig beskyttelse

- Det er sådan, at medarbejdere med mere end 25 års anciennitet efter gældende retspraksis nyder en særlig beskyttelse. 
- Har en medarbejder arbejdet 29 år det samme sted, som det var tilfældet for John Pilgaard, er arbejdsgiveren forpligtet til at undersøge alle muligheder for, om medarbejderen kan omplaceres og ikke fyres, fortæller Inger Stranddorf, formand for HK Privat MidtVest.
HK Privat MidtVest mente ikke, at det var blevet undersøgt i John Pilgaards tilfælde, og sagen blevet indbragt for Afskedigelsesnævnet. På et forberedende møde i nævnet 6. september 2016 blev sagen forhandlet, og der blev der indgået et forlig, hvor John Pilgaard fik fuldt medhold i, at det var usagligt at fyre ham.

Fik erstatning

John Pilgaard fik 150.000 kroner i fratrædelsesgodtgørelse og en øjeblikkelig fritstilling. Han var efter sin sommerferie startet på job igen, idet opsigelsesperioden strakte sig over seks en halv måned. Desuden blev det indført i protokollatet, at han kunne besøge arbejdspladsen for at sige farvel til sine kolleger gennem de mange år.
- Jeg har været utrolig glad for hjælpen fra HK Privat MidtVest. Jeg fik lynhurtig respons på min henvendelse, og jeg har haft en rigtig god dialog med den faglige konsulent. Jeg føler, at HK har været på dupperne og informeret mig om, når der skete nyt i sagen.

- Når man bliver fyret på den måde efter 29 år på en arbejdsplads, får man et knæk. Men jeg føler, at jeg er kommet godt videre og har fået oprejsning gennem sagen. Det var ikke mig, der fejlede. Det var min arbejdsplads, siger John.

14 dages indsigelsesfrist

Modtager du en fyreseddel, så husk, at der er 14 dages indsigelsesfrist. Det står i Hovedaftalen mellem LO og DA.

Det er derfor vigtigt, at du hurtigt henvender dig til din fagforening, hvis du føler, at du er blevet uretmæssigt fyret. 

HK kan godt gøre indsigelse efter 14 dage, men så sker indsigelsen i henhold til Funktionærloven. Sker en indsigelse i forhold til Hovedaftalen, er der mulighed for større godtgørelse ved afgørelse af sagen.

HK kan ved en indsigelse kræve enten godtgørelse eller genansættelse/ophævelse af opsigelsen, og skal du tilbage til arbejdspladsen, er det en fordel, at det sker hurtigt.

Fyret Opsigelse Retssager

Find vores åbningstider og adresser


Find HK MidtVest

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk