HK.dk logo

Nordjysk HK-netværk for freelancere

08. november 2016  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Bogholdere, grafikere og it-folk gør det: Flere og flere HK’ere dropper arbejdsgiveren og går freelance. Nu starter HK Privat et nordjysk fagligt netværk for dem.


- Der er så mange spørgsmål, man kan hjælpe hinanden med på tværs af fagene. Derfor ser jeg frem til netværket, siger Bente Markussen, selvstændig grafiker.


Er du din egen arbejdsgiver og arbejder freelance eller som selvstændig, så kan du snart mødes med andre nordjyske HK-medlemmer i tilsvarende arbejdssituation.

På et møde 29. november i Aalborg tager HK Privat Nordjylland nemlig initiativ til at danne et netværk for freelancere.

- Som fagforening har vi traditionelt keret os om ansatte HK’ere. Flere og flere vælger imidlertid at arbejde selvstændigt og der er behov for, at kolleger i disse såkaldt atypiske ansættelsesforhold styrker sig. Det vil vi i HK gerne bidrage til, blandt andet ved at stille rum og ressourcer til rådighed for netværk, siger formand for HK Privat Nordjylland Kirsten Estrup Madsen.

I HK Privat er der ingen samlet opgørelse over, hvor mange medlemmer, der er deres egen arbejdsgiver.

- Der er ingen tvivl om, at andelen af medlemmer, der arbejder freelance eller selvstændigt er stigende. Vi ser det fx inden for revision og bogholderi, it-området, event, handel med alle mulige forskellige slags ydelser som fx træning og ikke mindst det grafiske område, fortæller Kirstine Baloti, der er faglig konsulent i HK Privat og arbejder med freelance-området.

- Der er stort behov for netværk, sparring og rådgivning om praktiske spørgsmål og lovgivning, siger hun.


- Det går ikke uden netværk
Netop indenfor det grafiske område vælger mange at freelance sig frem. En undersøgelse viser, at næsten hver femte (16 procent) af medlemmerne i 'HK grafisk kommunikation' har droppet den faste ansættelse.

Én af dem er Bente Markussen, Hadsund. Som grafiker foldede hun for ti år siden vingerne ud og lettede med egen virksomhed, GrafikNord:

- Jeg har ikke fortrudt én eneste dag. Det er så dejligt selv at kunne planlægge sin tid uden at skulle spørge chefen om lov til fx at gå til tandlæge.

Men det er aldrig gået uden netværk, understreger Bente Markussen, der selv deltager i flere netværk, blandt andet i Mariagerfjord kommune, hvor hun også netop er kommet med i repræsentantskabet for erhvervsrådet. Desuden er hun rådgiver i Nordjysk Iværksætter Netværk.

- Jeg henter viden og inspiration ved at deltage i forskellige netværk på kryds og tværs. Hele min forretning er faktisk drevet via netværk: Jeg annoncerer ikke efter kunder, de kommer af sig selv via mine netværk. Jeg er jo grafiker – ikke sælger. Min bogholder, som også er HK’er, har jeg også fundet via netværk.

Selv om hun er selvstændig, er Bente Markussen fortsat medlem af HK.

- På iværksætterkurser kan man få rådgivning fra jurister og erhvervsfolk. Men i HK - for mit vedkommende i 'HK grafisk kommunikation' - finder jeg faglig sparring, kurser og netværk med andre grafikere. Det giver mig også mulighed for at mødes med kolleger fra andre fag, og det er inspirerende.

- Der er så mange spørgsmål, man kan hjælpe hinanden med på tværs af fagene. Og mange erfaringer, man kan lære af. For eksempel er det jo svært at sætte en pris på sig selv, så hvad skal jeg tage i timen? Hvordan er det med fakturaer? Og hvad gør jeg med besværlige kunder, der ikke betaler?

- Derfor ser jeg frem til at deltage i det nye freelancenetværk, hvor jeg både selv kan lære og blive inspireret, men også kan bidrage med mine erfaringer, siger Bente Markussen.


Vær med til at starte nordjysk freelancenetværk

Tirsdag 29. november kl. 17-20
HK Nordjylland, Gartnervej 30, Aalborg SV

TILMELD 

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk