HK.dk logo

Nye karriereveje på bibliotekerne

08. november 2016  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Uddannelsen til biblioteksassistent eksisterer ikke mere. Heldigvis åbner der sig en meget større palette af uddannelser og karriereveje til biblioteksverdenen.

Kongen er død, kongen længe leve.

Sådan lød det oprindeligt i det gamle Frankrig, når et tronskifte blev udbasuneret. Lidt det samme er sket på biblioteksområdet.

Sagen er, at den gamle biblioteksassistentuddannelse er død, og at der tilsyneladende ikke er kommet en fuldgod, lignende erstatning.

Og så alligevel.

For reelt er der ved at åbne en helt ny verden af uddannelser og karriereveje for biblioteksassistenter.

HK Kommunal vil skabe et overblik

Fremtiden for biblioteksmedarbejdere bliver ikke én uddannelse, men en palette af moduler, som sammenlagt skal stykke en titel og uddannelse for den enkelte sammen.

HK Kommunal er derfor gået i gang med at beskrive og kortlægge de mange muligheder, som findes på diverse niveauer på rækken af uddannelsesinstitutioner.

Christian Nyholm er uddannelsespolitisk konsulent i HK Kommunal og siger om den kommende proces.

- De biblioteksadminstratives job er i så rivende udvikling, at behovet for kompetencer rækker langt videre end hvad den ’gamle’ biblioteksassistent uddannelse kunne give, så derfor er der brug for nye kompetencer på både akademi- og diplomniveau. 

Han fortæller, at man med input fra HK Kommunals eget biblioteksnetværk vil lave et større afdækningsarbejde om relevante uddannelsesmuligheder i samarbejde med flere uddannelsesinstitutioner, ledelsesrepræsentanter og andre interessenter. Skole, bibliotek og kultur Efteruddannelse Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk