Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
09. november 2016 | HK Privat | Journalist Jesper Pedersen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information
Arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat Heidi Lisette Bille giver dig 10 gode råd til, hvordan du og dine kolleger kan holde varmen på kontoret, når først det bliver koldere og koldere og koldere.
1. Find årsagen til evt. kulde og træk
Der kan være vidt forskellige årsager til, at man oplever kulde og træk på arbejdspladsen. For at sætte ind de rigtige steder, er I først nød til at finde den bagvedliggende årsag. De typiske årsager er kolde vægge og vinduer, utætheder i facaden, træk og kulde fra indgangspartier, samt dårligt fungerende varme- og ventilationsanlæg, samt aircondition.
2. Gå til din arbejdsmiljørepræsentant og leder
- Det er din arbejdsgivers ansvar - og interesse - at sørge for, at du ikke fryser eller sidder i træk. Så hvis I oplever problemer, der kræver større ændringer og eksperthjælp udefra, skal du altid gå til din leder, evt. gennem din arbejdsmiljørepræsentant, som kan tage problemstillingen videre. Sørg for at gøre det allerede nu, inden det bliver rigtig koldt.
3. Tal sammen og find ud af, hvad temperaturen reelt er
- Folk har vidt forskellige tærskler for, hvornår de fryser. Så det kan meget nemt blive en kilde til konflikt, hvor varmt eller koldt der skal være i fx et storrumskontor. Derfor er det vigtigt, at I taler sammen - og allerførst finder ud af, hvad temperaturen reelt er, så I har noget at tale ud fra. Det gør I helt lavpraktisk ved at placere almindelige termometre rundt omkring på kontoret og even-tuelt laver en logbog over temperaturen på forskellige tidspunkter af dagen.
4. Sørg for, at temperaturen er på 20-22 grader
- 20-22 grader er det, som Arbejdstilsynet anbefaler for stillesiddende arbejde. Der er lavet under-søgelser, som viser, at præstationsevnen falder, hvis temperaturen falder. Selv om det kan være fristende at have det varmt, hvis det fryser uden for, så må der omvendt heller ikke blive for varmt, for det forringer luftkvaliteten og gør os døsige.
5. Undgå store udsving i temperaturen
- Det kan være en rigtig god idé at lave en aftale om, at man ikke går og skruer op og ned for ra-diatoren efter forgodtbefindende. Hvis nogle fryser eller sidder i træk, så er den første impuls gerne at få skruet op for varmen. Men kroppen har ikke godt at konstante temperaturforandrin-ger, så det er vigtigt, at der er en stabil temperatur på kontoret.
6. Luft ud - men gør det kort
- Selv om det er hundekoldt udenfor, så er det stadig meget vigtigt at få frisk luft ind. Ellers går det ud over luftkvaliteten og indeklimaet. Men sørg for at lufte ud flere gange 3-5 minutter i ste-det for fx at lade vinduet stå åben i løbet af en halv times frokostpause. For så tager det kortere tid at varme kontoret op igen.
7. Luk døre og vinduer
- Det siger nok sig selv, at man ikke skal have vinduerne åbent konstant, når der er frostgrader udenfor. Men sørg også for så vidt muligt, at alle døre mellem de forskellige kontorer er lukket, så I bedre holder på varmen og undgår træk, hvis der er for store temperaturforskelle på kontoret.
8. Ryk rundt, hvis det er muligt
- Igen, der er stor forskel på folks tærskel for at fryse. Hvis én er generet af træk fra en dør, som ofte er åben eller kuldenedfald fra ventilationssystemet, så tag en snak med dine kolleger, ar-bejdsmiljørepræsentant og leder om at bytte pladser eller indrette kontoret helt anderledes. Det kan være én ide, at der ikke er nogle, som sidder ved kolde flader, fx et vindue. Ligesom reoler og lignende kan virke afskærmende. Det er arbejdsgiverens ansvar, at du ikke bliver udsat for træk eller kuldestråling.
9. Rejs dig op
- Hvis du fryser, selv om temperaturen er på 20-22 grader, så kan du få varmen ved at rejse dig op, hvis du har mulighed for det ved et hæve-sænkebord. Du bruger mere energi, når du står op, end når du sidder ned, og får dermed også mere varme i kroppen.
10. Klæd dig ordentlig på
- Når nogen fryser og andre ikke gør, så handler det ofte om påklædning. Selvfølgelig skal du have varmere tøj på om vinteren end om sommeren. Det kan også være en rigtig god idé altid at have en ekstra trøje liggende.
Tak for din hjælp.
Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.