HK.dk logo

Har du fået lønforhøjelse i år?

10. november 2016  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Din chef skal mindst én gang om året tage initiativ til en lønsamtale med dig. Og du har selv ret til at bede om en lønsamtale når som helst. Har du fået talt om din løn det seneste år?

Grafik: Kim Wendt/Tone Thoresen

Arbejder du et sted med overenskomst? Så er det nu, du skal have talt med chefen om løn, hvis han eller hun da ikke allerede har hevet fat i dig. Du har nemlig ret til at få en årlig lønsamtale, og din chef har et ansvar for, at det bliver gjort.
- En fornuftig arbejdsgiver holder selvfølgelig lønsamtale med sine medarbejder. Ikke kun for medarbejdernes skyld, men også for virksomhedens, fortæller faglig chef i HK Handel, Kim Jensen, og uddyber:
- Vi har set, hvordan arbejdsgivere, der tidligere har forsøgt at snige sig udenom, synes, det er fantastisk, når først de får det gjort. Det giver dem et overblik over potentialer og ressourcer i virksomheden, siger han.

Det kan du selv gøre for at få en lønsamtale

Har chefen alligevel haft hukommelsessvigt, kan du selv gøre opmærksom på, at du mangler en samtale. Selvom det for nogle kan føles grænseoverskridende at tage initiativ, er en venlig reminder måske lige det, der skal til, for at julemåneden bliver ekstra god.
- Vi ved, at jo oftere man går til lønsamtaler, jo større er chancen for at få mere i løn. Hvis man sætter sig og venter, sker der ikke noget, siger Kim Jensen.
En tidligere undersøgelse fra HK Handel har vist, at 77 pct. af medlemmerne, der har været til en lønsamtale, går derfra med mere i lønposen, så der er god grund til at banke på chefens dør.

 3 gode råd - Sådan kommer du i gang med lønsamtalen

Vil du vide mere? Så læs videre her:

Alt du skal vide om dine løntillæg
Sådan gør du før, under og efter en lønsamtale
Butik: Det skal du vide om din løn
Kontor/Lager: Det skal du vide om din løn


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk