HK.dk logo

HK: Fornuftig Servicelov har skæv finansiering

10. november 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Loven om voksne handicappede og udsatte samlet i Serviceloven er netop blevet revideret af et Folketingsflertal, der imidlertid har valgt at finansiere lovens forbedringer over satspuljen.

Et flertal i Folketinget er nu blevet enige om en revision af voksenbestemmelserne i Serviceloven. Ændringerne har været nogle år undervejs uden, at partierne kunne nå til enighed.

Øget vægt på rehabilitering og på fremme af inklusion i samfundet, så den enkelte borger opnår en højere grad af selvhjulpenhed. Det er nogle af de pejlemærker, der kendetegner revisionen.  

Sammen med andre nye tiltag i form af for eksempel udvidede muligheder for kommunerne til at sætte ind med tidligere forebyggende tilbud betegner HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, lovrevisionen som fornuftig. Og han hæfter sig ved, at det også ser ud til, at aftalen letter bureaukratiet på området en smule.

Styrket retssikkerhed

Mads Samsing glæder sig over, at det såkaldte indsatskatalog, som Socialminister Karen Ellemann (V) havde med i sit oprindelige udspil til en lovrevision, ikke er en del af aftalen.

- Der var lagt op til en større grad af kommunalt skøn. Min bekymring på det punkt går ikke på at give sagsbehandlerne mere spillerum. Men det skal ses i sammenhæng med ønsket om at spare penge på området, og jeg vil være alvorligt bekymret for, at økonomi ville trumfe det faglige skøn og bidrage endnu mere til den mistillid, som mange borgere i målgruppen desværre har til kommunerne, siger Mads Samsing, der er tilfreds med, at revisionen på andre punkter styrker borgernes retssikkerhed.

Problematisk finansiering

Efter forhandlingerne med Folketingets partier er lovrevisionen endt med at blive dyrere end i regeringens oprindelige, udgiftsneutrale udspil. Forligspartierne er derfor blevet enige om at merudgiften på knap 36 millioner kroner skal finansieres af satspuljemidlerne på socialområdet. Den øvelse er HK Kommunals næstformand ikke tilfreds med.

- 36 millioner kroner er ikke et voldsomt stort beløb i denne sammenhæng, men det er principielt forkert at bruge satspuljemidler til det her, siger Mads Samsing, der mener, at det beløb må kunne findes på anden vis.Social og beskæftigelse Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk