HK.dk logo

HK Stat: Positivt, at staten fastholder sit ansvar for elevuddannelser

10. november 2016  |  HK Stat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

De statslige arbejdspladser har fortsat pligt til at uddanne HK’ere, smede, elektrikere og andre faglærte, meddeler Moderniseringsstyrelsen i et nyt cirkulære. Godt, mener HK Stat, som vil holde øje med, at kvoten for kontorelever faktisk bliver overholdt.

I et netop udsendt cirkulære meddeler Moderniseringsstyrelsen, at kvoten for praktikpladser til EUD-elever i staten er 2.012 årsværk. Det er samme niveau siden 2011. Cirkulæret Kvoter for EUD-elever i staten (linket virker ikke pr. 13-09-2019) 2016 angiver desuden hvert enkelt ministerområdes kvote, som er beregnet på baggrund af antallet af erhvervsuddannede på de statslige arbejdspladser. 

Omkring en tredjedel af elevpladserne i staten er på kontorområdet. DSB, Folkekirken og forskellige frie uddannelsesinstitutioner er ikke omfattet. 

- Det er positivt, at staten som arbejdsgiver fastholder sit ansvar for at tilbyde de unge mulighed for en faglig uddannelse – også i en tid med nedskæringer, udflytninger og udlicitering. For desværre kan alt for mange unge ikke færdiggøre deres erhvervsuddannelse på grund af manglende praktikplads, siger HK Stats næstformand Peter Raben. 

Han understreger, at det nu handler om at sikre, at det antal elever, som kvoterne fastlægger, faktisk bliver ansat. Ligesom fagforeningen vil holde øje med, om der bliver oprettet et passende antal elevpladser på de nye statslige arbejdspladser i provinsen. 

- Godt vil det også være, hvis staten påtager sig at åbne dørene for praktikanter fra laborantuddannelsen og uddannelsen til administrationsbachelor, der ikke er omfattet af denne ordning, men også har brug for praktikpladser, lyder det fra næstformanden.

Spørgsmålet om praktikpladser med henblik på at sikre tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft indgik i trepartsforhandlingerne 2016 (Linket virker ikke pr. 3. juli 2018). 

Peter Raben anerkender, at de statslige arbejdspladser medvirker til at løse problemet med mangel på praktikpladser, og påpeger, at han gerne ser dem tage endnu flere elever end de kvotefastsatte. 

 

Ansættelse Elevpladser

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk