HK.dk logo

Bibliotekers print-system får hård kritik

11. november 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

IT-sikkerheden på mange af landets biblioteker er for dårlig. Et brugervenligt printersystem er den skyldige, lyder det.


Papirer, kuglepen og kop

Mange borgere bruger landets folkebiblioteker til meget andet end at låne bøger. Eksempelvis kan man på mange biblioteker printe dokumenter og papirer fra ens egen computer eller fra en maskine på biblioteket. Men det system der håndterer print-tilbuddet på flere biblioteker, Princh, er alt for usikkert, lyder det fra Henrik Larsen, der er chef for DKcert og bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed. Det skriver Version2.dk.

- Borgerne kan forledes til at printe ud fra deres e-boks. Med det her system ligger det ukontrolleret i printeren, siger han og fortsætter:

- Man burde have lavet en form for 'follow-me-print,' hvor man indtaster en selvvalgt kode eller swiper sit sygesikring igennem en kortlæser oppe ved printeren, så ens udskrift ikke falder i de forkerte hænder.

Der kan være mange printere

Inden en borger bruger Princh-systemet til at sende et dokument til udprintning får hun en besked om hvilken printer der printes på. Men mange biblioteker har flere forskellige printere stillet til rådighed for borgerne. Og de kan stå vidt forskellige steder på biblioteket.

I Randers Kommune, hvor det lokale bibliotek var med i udviklingen af systemet, fortæller bibliotekets IT-chef Hans Nielsen, at brugervenligheden var i fokus.

- For os er det vigtigt, at brugervenligheden er i top, så flest muligt kan betjene sig selv uden personalets medvirken, siger Hans Nielsen til Version2.dk

Systemet er godkendt af Datatilsynet

Læs mere om sagen - blandt andet en kommentar fra direktøren for Danmarks Biblioteksforening - hos Version2.dk.

Digitalisering Skole, bibliotek og kultur

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk