HK.dk logo

Skatteminister: Bred aftale om 1.000 nye skattefolk på vej

16. november 2016  |  HK Stat  |  HK SKAT  | 

En bred politisk aftale om 7 milliarder kroner og 1.000 nye skattefolk er på vej og ventes at lande som en del af en finanslovsaftale, siger Karsten Lauritzen. Det lyder godt, men det er grotesk, hvis der er råd billigere luksusbiler, men ikke fuld finansiering til at redde Skat, mener HK Stat.

7 milliarder til Skat. 1.000 flere medarbejdere og et stop for de årlige grønthøsterbesparelser på 2 procent. I august fremlagde skatteminister Karsten Lauritzen (V) sin anden redningsplan for Skat, og den ser nu ud til at blive en realitet som en del af finansloven. Det fortalte skatteministeren tirsdag eftermiddag, da han talte på et møde for HK-tillidsrepræsentanter.

- Vi har i Skat set en stor udskiftning i både ledelse, medarbejdere og ja ... ministre. Man har sparet for meget, og det koster nu. De andre partier anerkender den udfordring, som Skat står overfor, og jeg forventer, at investeringsplanen lander som en del af finansloven. Det vil give en væsentlig saltvandsindsprøjtning. 

En del af pengene findes som en del af det finansielle råderum, mens 4 af de 7 milliarder kroner skal findes i 2025-planen. Den er foreløbigt udskudt, men skatteministeren er fortrøstningsfuld.

- Vi lægger op til en bred politisk aftale, så der også kan være ro om skatteområdet, selvom der skulle komme et valg, lød det fra Karsten Lauritzen, der straks tilføjede, at det tror han nu ikke, der kommer foreløbig.

Da regeringens finanslovsforslag blev offentliggjort, var der fortsat indregnet milliardbesparelser på Skatteministeriets område over de kommende år, men også denne nedskæring er nu taget af bordet. Omprioriteringsbidraget bliver ført tilbage til Skat, og de 7 milliarder er penge, der lægges ovenpå i forhold til det nuværende niveau, forklarer Karsten Lauritzen. 

Holder fast i lokalisering og flytteplan

Et af de emner, der optager mange skattefolk, er de mange organisationsændringer og flytteplaner, der påvirker arbejdet i Skat. Her er det planen at holde fast i de eksisterende planer, herunder Skats store lokaliseringsplan fra 2013, der reducerer antallet af adresser til 20 og flytningerne i Bedre Balance-planen.

Skat har i de kommende år mere end 1.000 medarbejdere, der går på pension, og når der samtidig skal ansættes 1.000 flere, skal der ansættes mere end 2.000 medarbejdere. Det bliver en enorm opgave at rekruttere og lære de mange nye op, og derfor er det også vigtigt at være tålmodig og give Skat tid, understregede ministeren. 

HK Stat: helt afgørende for velfærd

Cirka 25 procent af medarbejderne i Skat er HK-ansatte, og HK Stat har i årevis kæmpet for at gøre det klart for skiftende skatteministre, at de massive besparelser og nedskæringen fra omkring 11.000 til 6.000 skattefolk på 10 år var til fare for statens indtægter. Derfor vækker det glæde, at skatteministeren nu siger, at planen er på plads. 

- Nu har vi jo ikke set pengene endnu, men det er et vendepunkt for Skat, at politikerne nu erkender, at der er skåret for dybt. Hvis det lykkes for skatteministeren at lande en aftale om 1.000 flere folk, er det et markant skridt i den rigtige retning. Det er helt afgørende for vores velfærdsstat, at vi får rettet op i Skat, og derfor ville vi også langt hellere se, at pengene blev fundet nu og her, for det er meget bekymrende, hvis over halvdelen af finansieringen afhænger af en mulig 2025-aftale, siger næstformand i HK Stat Peter Raben. 

- Vi ser jo, at luksusbiler igen er en del af finanslovsforhandlingen, og det er jo fuldstændig grotesk, hvis der er igen er råd til at gøre de største biler billigere, men ikke råd til at sikre ro om Skat. Selv hvis det lykkes at finde 7 milliarder kroner, løser det ikke alle problemer, og det er helt afgørende, at alle de nødlidende områder får et varigt løft. Politikerne må være klar til at investere endnu mere, men nu tager vi et skridt i den rigtige retning, og jeg ved fra vores HK-medlemmer og tillidsrepræsentanter, at medarbejderne i Skat brænder for at komme videre, lyder det fra næstformanden. 
SKAT Politik

flere Nyheder om skat


Flytteplan i Skat: 2.600 fik besked om deres fremtid

14. december 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Nogle var i chok, nogle fik en forventet flytning, og andre åndede lettet op. Tusindvis af medarbejdere i Skat fik torsdag den 14. december besked om deres fremtidige arbejdssted. For nogle flytter jobbet til den anden ende af landet.


Massivt flertal vil have bedre skattekontrol

27. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

83 procent af danskere vil gerne have en bedre og mere fair skattekontrol, viser en ny måling. Et klart flertal mener, at der skal ansættes flere folk i Skat til at løfte opgaven med bedre kontrol. Regeringen må lytte, siger HK Stat-formand Rita Bundgaard. Et stærkere skattevæsen er åbenlyst en folkesag, siger LO's formand.


Skat ansætter udlærte elever i stakkevis

14. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Tidligere var det stort set utænkeligt for elever i Skat at få job i organisationen, når deres elevtid sluttede. Sådan er det ikke mere. Alene i 2017 har Skat ansat 91 procent af de EUD-elever, der er blevet udlært hos dem i år.


S og DF lover ekstra medarbejdere til Skat

12. oktober 2017  | HK Stat

HK Stat, LO og FSR – danske revisorer stod 11. oktober 2017 bag høringen "Milliarder på spil" på Christiansborg. Alle i panelet var enige om at styrke Skat.


HK Stat går sammen med LO og revisorer for bedre skattekontrol

11. oktober 2017  | HK Stat

1.000 flere folk til skattekontrol kan skaffe 29 milliarder mere i statskassen frem mod 2025. Det viser en ny rapport udarbejdet for HK, LO og FSR – Danske Revisorer. Win win for alle undtagen snyderne, siger LO-formand Lizette Risgaard.


Milliarder på spil: Høring om Skat i Folketinget

18. september 2017  | HK Stat  | HK Danmark

I samarbejde med LO og FSR - Danske Revisorer sætter HK Danmark og HK Stat fokus på redningen af Skat med en høring i Folketinget den 11. oktober. Selv om der er blevet sat flere penge af til Skat, mangler der stadig penge til det nødlidende kontrolområde. Og der er milliarder på spil.


Skattedebat på Folkemødet: Sygt Skat frister svage sjæle

16. juni 2017  | HK Stat

Hvad skal der til, for at fremtidens skattevæsen fungerer? Det var emnet for en paneldebat arrangeret af Danske Revisorer på Folkemødet 2017, hvor blandt andre HK Stat-formand Rita Bundgaard udfordrede skatteministeren på spørgsmål om, hvordan man bedst får kontrol over skattesnyd.


HK Stat: Løfterig plan kræver rekruttering i stor stil

13. juni 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Regeringen har sat det lange lys på og lagt en løfterig plan for den nødvendige reorganisering af Skat. Den kommende rundflytning bliver hård kost for medarbejderne. Med den påkrævede udvidelse af antallet af medarbejdere bliver der tale om en kæmpe rekrutteringsopgave, som HK gerne hjælper med, siger Rita Bundgaard, formand for...


HK Stat roser politisk vilje til at opruste Skats inddrivelse

08. juni 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Dagens politiske aftale om at oprette en ny gældsstyrelse i Skat og tilføre 175 millioner kroner til at ansætte yderligere medarbejdere i styrelsen får ros fra de skatteansatte HK’eres fagforening.


Ny rapport: Tusindvis af fejl i EFI-test

04. maj 2017  | HK Stat  | HK SKAT

3.400 af de test, der blev gennemført af det omdiskuterede skatteinddrivelsessystem EFI, slog fejl. Alligevel blev det taget i brug. It-ekspert efterlyser realistiske test af it-systemer og inddragelse af brugerne tidligt i forløbet.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk