HK.dk logo

Forsinket it-system koster kommuner kassen

17. november 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

IT-leverandøren KMD er mindst 15 måneder forsinkede med et nyt it-system, der skal gøre det lettere for kommunerne at udbetale førtids- og folkepension. Det koster kommunerne mere en 340 millioner.

Et forsinket it-system bliver rigtig dyrt for kommunerne. Faktisk kommer det til at koste kommunerne hundredvis af millioner, at it-leverandøren KMD er mindst 15 måneder forsinket med et omfattende system til ATP og kommunerne, skriver TV2.

Det er systemet Social Pension, der ikke bliver leveret til tiden. Ved hjælp af systemet skulle det bliver billigere for kommunerne at udbetale førtids- og folkepension. Problemet er bare, at det skulle have været på kommunernes computere d. 1. oktober.

Kommunerne vil ikke betale

Mens kommunerne og skatteyderne står til en regning på over 340 millioner kroner, står landets største it-leverandør KMD til at tjene kassen på forsinkelsen. Det skyldes ifølge TV2, at KMD også sidder på det gamle system, der er over ti gange dyrere for kommunerne.

Men Kommunerne skal ikke bøde for endnu en massiv forsinkelse fra it-leverandøren KMD, mener KL-formand Martin Damm.

- Der er en omkostning ved at KMD er en monopolvirksomhed, der sidder på det gamle system, og jo længere tid, det bliver forsinket, jo flere penge tjener KMD, og det er en bekymrende tilstand, og vi har en forventning om, at KMD holder kommunerne skadesløs i den her sag, siger Martin Damm til TV2.

KMD afviser skyld

KMD afviser at svare på, hvorfor projektet er voldsomt forsinket. Kommunikationsdirektør Morten Langager bekræfter, at der er en dialog om baggrunden for forsinkelsen.

- Vi ønsker ikke at gå nærmere i detaljer om drøftelserne, men kan bekræfte, at parterne ikke deler opfattelse af årsagerne til forsinkelsen, skriver han til TV2.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk