HK.dk logo

Skatteplan skubber de reelle problemer foran sig

19. november 2016  |  HK Stat  |  HK SKAT

1.000 ekstra skattefolk lyder lovende, men den nye skatteplan er for uambitiøs til at rette op på ti års forsømmelser og nedskæringer. Samtidig er det stærkt bekymrende, at planen ikke er fuldt finansieret og at vigtige indsatsområder er glemt eller underprioriteret. Det siger formand for HK Stat Rita Bundgaard.

- Ingen kan være i tvivl om krisens omfang. Skat er det helt afgørende fundament for vores velfærdssamfund, og der er behov for massive investeringer for at standse milliardsvindel og genskabe retssikkerheden og tilliden til Skat. På den baggrund er det både skuffende og uforståeligt, at regeringen og de øvrige partier bag fredagens aftale om en styrkelse af Skat ikke er mere ambitiøse, siger formanden for HK Stat, Rita Bundgaard.

Med planen skal de nuværende cirka 6.000 skattemedarbejdere have 1.000 nye kolleger. Det er et skridt i den rigtige retning, men opgaven er enorm, og der er for mange huller i planen, mener Rita Bundgaard.

- Det er vigtigt at løfte told og indrivelsen af gæld efter EFI, men hele indsats-området har brug for en langt større saltvandsindsprøjtning. Det samme gælder for fx momskontrol og virksomhedsligning, som i øvrigt er selvfinansierende, siger Rita Bundgaard.

Hun påpeger, at de 6,7 milliarder kroner, planen lægger op til at bruge på en genopretning af Skat, vil hjælpe på nogle områder. Men planen rækker ikke til grundlæggende at rette op på tilliden og sikre en retfærdig, lovlig og retssikker skat i Danmark, vurderer hun.

1,7 milliarder mangler

Samtidig kritiserer Rita Bundgaard, at finansieringen af planen ikke er på plads. Ifølge aftalen om finansloven for 2017 skal ikke mindre end 1,7 milliarder af pengene til skatteplanen findes på kommende finanslove.

- De penge er fugle på taget. Den manglende finansiering bekymrer mig, siger HK Stat-formanden, som mener, at regeringen undervurderer både behovet for genopretning af Skat og danskernes vilje til prioritere den nødvendige investering.

- Jeg har forsøgt at lære mine børn, at hvis man kommer til at ødelægge noget, skal man sige undskyld og rydde op efter sig. Når regeringen forsømmer at sikre pengene til at rydde op i Skat, prøver de at feje problemer ind under gulvtæppet. Det er for mig helt uforståeligt. Vi ved, at et stort flertal af danskerne er stærke tilhængere af en velfærdsstat, og de vil gerne have systemet til at virke.

Skat har konstateret, at 10 procent – svarende til 70.000 virksomheder – snyder, men der er slet ikke folk nok til at kontrollere dem.

- Vores medlemmer knokler for at sikre borgere og virksomheder en retfærdig og lige skattebehandling, men hver eneste dag må de lade svindel passere. Selv om de rapporterer det til ledelsen, kan de ikke gøre noget. Det er uholdbart.

Store ændringer på vej – men behov for arbejdsro

En del af skatteministerens plan er en omfattende organisationsændring, hvor Skat splittes op i flere styrelser. Men det, der er mest brug for, er arbejdsro.

- Medarbejderne i Skat har brug for flere hænder, ledere der ved noget om Skat og frem for alt arbejdsro. De har igennem 10 år gennemlevet en omfattende forandringsproces. Mange har svært ved at forstå, at det hele nu skal ændres igen. Derfor er det helt afgørende at finde den rigtige løsning første gang. Der er ikke råd til flere eksperimenter, understreger Rita Bundgaard.


Politik SKAT

flere Nyheder om skat


Toppolitikere på folkemøde: Skat har brug for flere penge

15. juni 2018  | HK Stat

Der blev lovet flere ressourcer til Skat, da HK Stat sammen med FSR – Danske Revisorer diskuterede status på Skat med skatteminister Karsten Lauritzen


HK Stat på Folkemødet: Ordkamp for HK-job og fælles velfærd

12. juni 2018  | HK Stat  | HK SKAT

Det handler om HK-job og om hele Danmarks velfærd, når HK Stat løfter sin røst på Folkemødet. En eksplosion i antallet af akademikere i staten og fortsatte problemer i Skat med at kontrollere snyd og kradse danskernes gæld ind er afsæt for to debat-events.


Flytteplan i Skat: 2.600 fik besked om deres fremtid

14. december 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Nogle var i chok, nogle fik en forventet flytning, og andre åndede lettet op. Tusindvis af medarbejdere i Skat fik torsdag den 14. december besked om deres fremtidige arbejdssted. For nogle flytter jobbet til den anden ende af landet.


Massivt flertal vil have bedre skattekontrol

27. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

83 procent af danskere vil gerne have en bedre og mere fair skattekontrol, viser en ny måling. Et klart flertal mener, at der skal ansættes flere folk i Skat til at løfte opgaven med bedre kontrol. Regeringen må lytte, siger HK Stat-formand Rita Bundgaard. Et stærkere skattevæsen er åbenlyst en folkesag, siger LO's formand.


Skat ansætter udlærte elever i stakkevis

14. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Tidligere var det stort set utænkeligt for elever i Skat at få job i organisationen, når deres elevtid sluttede. Sådan er det ikke mere. Alene i 2017 har Skat ansat 91 procent af de EUD-elever, der er blevet udlært hos dem i år.


S og DF lover ekstra medarbejdere til Skat

12. oktober 2017  | HK Stat

HK Stat, LO og FSR – danske revisorer stod 11. oktober 2017 bag høringen "Milliarder på spil" på Christiansborg. Alle i panelet var enige om at styrke Skat.


HK Stat går sammen med LO og revisorer for bedre skattekontrol

11. oktober 2017  | HK Stat

1.000 flere folk til skattekontrol kan skaffe 29 milliarder mere i statskassen frem mod 2025. Det viser en ny rapport udarbejdet for HK, LO og FSR – Danske Revisorer. Win win for alle undtagen snyderne, siger LO-formand Lizette Risgaard.


Milliarder på spil: Høring om Skat i Folketinget

18. september 2017  | HK Stat

I samarbejde med LO og FSR - Danske Revisorer sætter HK Danmark og HK Stat fokus på redningen af Skat med en høring i Folketinget den 11. oktober. Selv om der er blevet sat flere penge af til Skat, mangler der stadig penge til det nødlidende kontrolområde. Og der er milliarder på spil.


Skattedebat på Folkemødet: Sygt Skat frister svage sjæle

16. juni 2017  | HK Stat

Hvad skal der til, for at fremtidens skattevæsen fungerer? Det var emnet for en paneldebat arrangeret af Danske Revisorer på Folkemødet 2017, hvor blandt andre HK Stat-formand Rita Bundgaard udfordrede skatteministeren på spørgsmål om, hvordan man bedst får kontrol over skattesnyd.


HK Stat: Løfterig plan kræver rekruttering i stor stil

13. juni 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Regeringen har sat det lange lys på og lagt en løfterig plan for den nødvendige reorganisering af Skat. Den kommende rundflytning bliver hård kost for medarbejderne. Med den påkrævede udvidelse af antallet af medarbejdere bliver der tale om en kæmpe rekrutteringsopgave, som HK gerne hjælper med, siger Rita Bundgaard, formand for...


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk