HK.dk logo

Derfor skal du være med i HK Kommunals Ledernetværk

21. november 2016  |  Chefgruppen  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Ledernetværket er et fortroligt og fagligt udviklende rum for dig, som er en erfaren chef eller leder. Her mødes du med ligesindede, får fyldt både ny teoretisk viden på tanken og får og giver feedback på personlige ledelsesdilemmaer. Chefgruppen udbyder Ledernetværk igen i 2017.

- Til daglig har jeg et rigtig godt samarbejde og skaber gode resultater med de djøf’ere og andre akademikere, som er ledere hos os – med de forskellige baggrunde og fokus, vi har. Men ledelsesmæssigt og i sparringen med disse faggrupper oplever jeg nogen gange at komme til kort, netop fordi vores baggrund er forskellig.

- Det er min erfaring, at andre HK-ledere hurtigt forstår mine problemstillinger og dermed kan give mig en sparring, jeg kan gøre bruge af i min praksis derhjemme. Så jeg tilmeldte mig først og fremmest ledernetværket for at høre om andre HK-lederes udfordringer og for at opbygge et netværk uden for min egen kommune.

Sådan siger Kim Baand, sekretariatsleder siden 2007 i Skanderborg Kommunes Kultur, Borgere og Planlægning, hvor han leder ti medarbejdere i et supportcenter. Derudover er han sikkerhedsleder for 55 medarbejdere og økonomisk ansvarlig for den samlede økonomi i Staben. Kim Baand har deltaget i HK Kommunals Ledernetværk Vest i både 2015 og 2016.

Godt at få vendt sine tanker

Hans erfaringer bakkes op af Else Dahl Morthorst, som i ni år har været administrationschef for bibliotekerne i Rudersdal Kommune. Her leder hun to medarbejdere og indgår i den strategiske ledelse. Hun har deltaget i HK Kommunals Ledernetværk Øst i samme periode.

- Netop fordi jeg ikke har så meget personaleledelse, og fordi vores ledergruppe her på biblioteket handler meget om strategi og daglig drift, får jeg udbytte af at deltage i andre lederfora. For mig er ledernetværket en god måde at komme ud i verden på og få noget ny inspiration fra andre, som ikke er biblioteksfolk, siger hun.

Else Dahl Morhorst fremhæver både den teori, man som deltager skal læse inden møderne, samt de konkrete cases og dilemmaer, som diskuteres på møderne.

- Det er altid godt selv at få formuleret og vendt sine egne tanker med andre og høre deres refleksioner. Men det er også givende at høre de andres problemstillinger og tanker om ledelse. Der har virkelig været nogle gode diskussioner, og jeg går altid hjem med følelsen af, at ”det her var godt”.

Else Dahl Morhorst fremhæver blandt andet teori om forandringsledelse og kommunikation, som har været læst og diskuteret i netværket.

- Det kan være svært at prioritere at få læst teori i dagligdagen, men i netværket er en forventning om, at man møder forberedt op, så jeg har faktisk prioriteret at tage fri om formiddagen, når vi skulle mødes, netop for at få læst stoffet, så jeg fik så meget ud af mødet som muligt.

Et trygt rum at tale i

For Kim Baand er en stor kvalitet ved ledernetværket også, at det er et fortroligt rum, hvorfra problemstillingerne ikke bringes videre.

- Det gør, at det er trygt for mig at åbne mig om emner, som måske ville blive opfattet som negative hjemme i kommunen, fx at samskabelse – som jo er rigtig positivt i udgangspunktet – også kan være udfordrende og skabe meget arbejde. Samtidig giver det at være sammen med ligesindede uden for organisationen rigtig stor værdi i min ledergerning. Jeg får altid nye perspektiver med fra møderne, så når jeg oplever, at indsatserne rent faktisk virker derhjemme, sender jeg altid HK-ledernetværksgruppen en tanke.

Den største udfordring for Kim Baand er at prioritere tiden til det, erkender han.

- Det er altid lige en overvindelse af komme afsted, men når jeg først er i netværket, er det altid meget givende og en god måde at komme op i helikopteren på. De andre hjælper mig altid med at komme og blive deroppe – selvom jeg har flyskræk.

Fakta om HK Kommunals Ledernetværk:

 • Netværket er et udviklings- og læringsrum for deltagerne og et fortroligt rum, hvor usikkerheder kan luftes uden omkostninger.
 • Deltagerne bidrager med egne erfaringer, refleksion og sparring.
 • Netværket består af seks temasatte møder om året fra kl. 12-15.30. Der er ’indflyvning’ fra kl.11.30, hvor der serveres en sandwich
 • Forud for hvert møde er der to-tre mindre artikler, som deltagerne læser, og som danner optakt til mødets tema.
 • Møderne faciliteres af en coach, som udsender rammeprogram og artikler til deltagerne forud for møder og deltager i møderne som facilitator.
 • Møderne afholdes så vidt muligt i HK’s huse i Øst, Syd og Vest.

Temaerne i 2017 er:

 • 1.møde: Værktøjer til at passe på dig selv – hvordan tager du hånd om dig selv, så du kommer mere i balance og bliver en god rollemodel for dine ledere/medarbejdere?
 • 2.møde: Faglig ledelse – hvor tæt er du på?
 • 3.møde: Tværgående ledelsessamarbejde i praksis – hvad skal der til for at lykkes?
 • 4.møde: Når digitalisering ændrer relationen til borgerne på velfærdsområderne.
 • 5.møde: Bæredygtige fællesskaber – hvordan samarbejder du og din organisation med borgere/brugere/frivillige?
 • 6.møde: Kommunikation og ledelse.

Datoerne for møderne i 2017 kan ses på www.hk.dk/chefgruppen


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk