HK.dk logo

Se hvordan du som leder kan få hjælp til at arbejde med trivsel

21. november 2016  |  Chefgruppen  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Arbejdsmiljøet er en af de vigtige udfordringer, man du som leder skal håndtere for at lykkes med lederopgaven. HK kommunal søsætter nu en stor kampagne for bedre trivsel på arbejdspladserne. Se hvordan du som leder kan bruge tillidsrepræsentanten og arbejdsmiljørepræsentanten i arbejdet med at skabe trivsel.

Mange arbejdsopgaver, omstruktureringer, afbrydelser og nedskæringer.

Både ledere og medarbejdere kender alt til den hverdag, der for de fleste opleves som mere og mere presset. Så hvordan kan vi sammen skabe bedre trivsel og sikre det gode arbejdsliv? Det sætter HK Kommunal fokus på i en ny kampagne, som søsættes i slutningen af november og løber foråret over.

Kampagnens titel er ”Sammen skaber vi det gode arbejdsliv”, og det er helt bevidst. For ingen af os kan gøre det alene, siger HK Kommunals formand Bodil Otto.

- Det er et fælles ansvar, og hvis vi ikke lykkes med at skabe en højere grad af samarbejde om opgaven, så kommer vi ingen vegne. Derfor opfordrer vi til, at den enkelte leder sammen med tillidsrepræsentanten og arbejdsmiljørepræsentanten helt uformelt sætter det lokale arbejdsmiljø på dagsordenen og taler om, hvordan det egentlig går med trivslen, siger Bodil Otto.

74 procent oplever symptomer på stress

HK Kommunal har netop spurgt medlemmerne, hvordan de oplever arbejdslivet. Og der er plads til forbedring. 29 procent af HK’erne betegner sig selv som stressede, mens hele 74 procent oplever symptomer på stress. Det er træthed, søvnbesvær, problemer med koncentration og hukommelse, hovedpine og øget irritation, der er blandt de hyppigste symptomer.

HK Kommunals tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter får nu en lang række materialer, og meningen er, at materialet skal ud og arbejde og skal være med til at dagsordenssætte vigtigheden af trivsel.

- Vi spørger bl.a. til hvad, hvad det gode arbejdsliv er for medarbejderne, og vi spørger til, hvad man på arbejdspladsen er god til og hvor man kunne blive bedre. Målet er at vise, at alle, at lederen, de tillidsvalgte og kollegerne kan få en konstruktiv dialog om svarene, og at alle Alle erfaringer viser, at trivsel og faglighed går hånd i hånd. Derfor er det gode arbejdsmiljø i alles interesse, og vi håber, at I som ledere vil tage godt imod kampagnen, og at I har lyst til at samarbejde med de tillidsvalgte om at udvikle arbejsmiljøet på jeres arbejdsplads, siger Bodil Otto

Hvad kan du selv holde øje med for at spotte dårlig trivsel?

  • Højt konfliktniveau og hård omgangstone
  • Manglende fællesskabsfølelse
  • Tendens til at individualisere problemerne
  • Manglende samarbejde mellem kolleger, tillidsvalgte og ledelse
  • Kolleger der lukker sig om egne opgaver eller kolleger der ændrer sig
  • Højt sygefravær

Ledelse Udvikling Arbejdsmiljø Stress

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk