HK.dk logo

Det faste håndtryk er nøglen til succes

22. november 2016  |  IMI  |  Rani Bech Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det er ofte de små detaljer, der gør forskellen mellem en god præsentation og en virkelig god præsentation. Det lærte kontoreleverne på et kursus i HK.


I morgen afleverer Mette Scheibel sin fagprøve. Og om næsten tre uger skal hun til eksamen. Det er ikke noget, der i sig selv giver anledning til bekymring for vokseneleven.

Hun har i otte år arbejdet på søen for DFDS, men da hun for tre år siden blev mor, var det svært at kombinere den nye rolle med arbejdstiderne på vandet.

- Jeg var væk i 14 dage og hjemme i 14 dage. Så jeg sagde op og gik i gang med at søge et nyt job. Min erfaring var fra restaurationsbranchen, men min kæreste er på en boreplatform og er væk 14 dage ad gangen. Så jeg kan ikke have skæve arbejdstider, selv om det er på land, fortæller hun.

Mette brugte tiden som ledig på at tage nogle kurser og fandt ud af, at en kontorelevuddannelse med speciale i økonomi lige var hende. Så det gik hun i gang med, og fik også ret hurtigt en god elevplads.

Der arbejder hun blandt andet med SMS-fakturering. Det er den pengetransaktion, der sker, når man for eksempel stemmer på sin favorit i Vild med Dans eller støtter en velgørenhedsorganisation med et beløb sendt pr. sms.

Det har hun så meget styr på, at hun har brugt sin fagprøve til at halvere den arbejdsproces, der er forbundet med transaktionerne. 

En god eksamen er en god præsentation

Hun vil selvfølgelig stadig gerne sikre sig, at hun også præsterer godt, når fagprøven skal fremlægges ved den mundtlige eksamen.

- Jeg har været lidt usikker på, hvad der egentlig forventes af mig til eksamen, så jeg var rigtig glad for at kunne komme på et kursus i eksamensteknik, der kunne hjælpe mig. Jeg fik nogle redskaber, så jeg lettere kan hvile i mig selv og lægge en realistisk plan for min forberedelse, og vi lærte en masse om god præsentationsteknik, siger Mette Scheibel.

Med en fortid i servicebranchen er hun vant til at være ”på”, og derfor var der allerede nogle af pointerne i kurset, som hun i forvejen havde et indgående kendskab til.

- Men det er godt at få dem repeteret og at få dem sat ind i den her kontekst med at skulle lave en præsentation. Jeg er vant til at byde folk velkommen, og få dem til at føle sig godt tilpas og lige hente en kop kaffe til dem, siger Mette Scheibel og fortsætter:

- Det er det faste håndtryk. Det er kropssproget og en masse små detaljer. Jeg blev virkelig inspireret af oplægsholderen – både af det hun sagde, men også at opleve de teknikker, hun selv benyttede under sit oplæg. Det kunne være måden hun stod på. At man lige lægger vægten på det rigtige ben kan have en stor betydning for, hvilket indtryk, man giver, siger hun og understreger, at hun helt sikkert vil være at finde på flere af den slags kurser. 

Elev Arrangementer Job og uddannelse Kompetencer Kurser

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk