HK.dk logo

Kampagnen ”Det gode arbejdsliv” skudt godt i gang

22. november 2016  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der er ved at gå stress i hverdagen for kommunalt og regionalt ansatte HK’ere på Fyn og i Fredericia. Det viser ny undersøgelse. Til gengæld har HK Kommunal Midt netop lanceret kampagnen ”Det gode arbejdsliv”, der skal hjælpe med at løse problemet – og sætte mere fokus på arbejdsglæde og trivsel.

Blandt de fynske lægesekretærer, jobcentermedarbejdere, lønspecialister og andre HK’ere oplever syv ud af ti symptomer på stress. Og som det er tilfældet i landet som helhed skal årsagen hovedsageligt findes i et stort arbejdspres. Det viser en ny undersøgelse fra HK Kommunal foretaget blandt 2.272 HK’ere ansat i kommuner og regioner over hele landet.
Der er derfor brug for nye og skæve vinkler på det gode arbejdsliv. Det leverede de to foredragsholdere Lotte Heise og Brian Hansen, da de underholdt 350 HK’ere fra HK Midt til et fyraftensmøde:
   - Det var en fantastisk aften, hvor vores to spændende foredragsholdere virkeligt gav de mange fremmødte noget, de kunne tage med sig. Med humor og skarpe vinkler åbnede de øjne og gav os motivation til at arbejde videre med at skabe et godt arbejdsliv for os selv og for hinanden, siger Pia Tørving, sektorformand for HK Kommunal Midt.

Et spark bagi og en lille forskel

Annemarie Vangaard, Odense Bibliotekerne
Annemarie Vangaard,
Odense Bibliotekerne
 
   - Hold kæft det var godt! Det var 2 meget forskellige oplægsholdere. Brian kunne virkelig bruge humoren til at få rørt de lidt hårde emner. Han kan få én til at krumme tæer med sin mimik, og man kan genkende de personligheder, han laver. Både i sig selv og andre. Og så sidder det bare meget bedre fast, når det bliver sat på spidsen og man kan grine samtidigt.

   - Lotte Heise var virkelig god. Meget fine pointer og emner, fx det med, at vi skal huske at gøre noget rart for os selv, for at tanke lidt op ind i mellem. Og at vi skal lave noget uden for jobbet med kollegerne også, for at styrke det sociale. Og så hele delen om, at hvis vi alle render og siger at "...vi har så travlt", så bliver den følelse jo bare forstærket. Virkelig en god aften, alle mine kolleger skulle have været med.

   -  Det var meget inspirerende.
Man har jo hørt før, at det positive skal komme fra én selv, men det var godt at få et spark bagi. Og så virker humoren bare - man løsner op og bliver mere modtagelig for, hvad der bliver sagt. Brians masker var rigtig gode, for man kunne nemt genkende at have set sådan en "person" før. Og så kom man også til at tænke lidt over sit eget ansigt ud af til i hverdagen.

   - Der var rigtig mange gode og konkrete råd fra både Brian og Lotte, som kan bruges på arbejdspladsen. Vi er i hvert fald blevet inspireret til at gå ud og gøre en forskel selv, hvor vi kan.
Joan og Eva fra Lokalpsykiatrien ved Skulkenborg, Odense
Joan og Eva,
Lokalpsykiatrien ved Skulkenborg, Odense 


En opgave vi skal løse sammen

   - Det er herligt, at vi kan åbne kampagnen ”Det gode arbejdsliv” med så flot et arrangement. Det var oprindeligt tænkt som et ”almindeligt” arrangement med omkring 150 deltagere, men med en lang venteliste på 130 medlemmer, valgte vi at åbne arrangementet, lyder det fra en glad Kommunal-formand, der roser medlemmerne for at tage kampagnens dagsorden til sig:

Vi glæder os over, at medlemmerne gerne vil arbejde med det her emne. For der skal ændringer til i vores måde at tænke arbejdsmiljø på. Det er en opgave, vi skal løse sammen. Og hvad kan være en bedre start end at gøre det sammen med 349 andre HK’ere, der er på udkig efter god inspiration?

Nu starter arbejdet i HK Kommunal Midt med at komme rundt til et stort antal kommunale og regionale arbejdspladser på Fyn og i Fredericia. Formand, faglige konsulenter og organisere fra HK Kommunal Midt glæder sig til en snak med medlemmerne om ”det gode arbejdsliv”.

Arbejdsmiljø

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre

Læs mere

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre


Læs mere

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside

har du tjekket
om vi har et spæn-dende arrangement på vej?


kommende arrangementer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk