HK.dk logo

Sjællandske HK'ere udfordrer det gode arbejdsliv

22. november 2016  |  Sjælland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Langt de fleste HK’ere i de sjællandske kommuner og regionen trives i deres arbejdsliv. Alligevel har 3 ud af 4 symptomer på stress. Det viser en undersøgelse.


Billede af vægt, hvor der næsten er balance

HK’erne i de sjællandske kommuner og i regionen er overordnet set ganske tilfredse med deres arbejdsplads. På landsplan topper sjællænderne, lollikerne og falstringerne ikke desto mindre, når det for eksempel gælder søvnbesvær som følge af stress.

HK Sjælland indleder derfor en massiv kampagne, der skal synliggøre, at arbejdsglæde og trivsel beriger både mennesker og samfund.      

Blandt de sjællandske lægesekretærer, jobcentermedarbejdere, lønspecialister og andre HK’ere oplever mere end 3 ud af 4 symptomer på stress. Og som det er tilfældet i landet som helhed, skal årsagen hovedsageligt findes i et stort arbejdspres. Det viser en ny undersøgelse fra HK Kommunal, foretaget blandt 2.272 HK’ere, som er ansat i kommuner og regioner over hele landet.

Undersøgelsen viser, at i det sjællandske giver det skrantende psykiske arbejdsmiljø som følge af stress sig blandt andet udslag i træthed og hukommelsesbesvær – som det er tilfældet i det øvrige Danmark. Men HK’erne på Sjælland, Lolland og Falster er i højere grad end i nogen anden landsdel plaget af stressbetinget søvnbesvær. 4 ud af 10 oplever dette symptom på stress.  

Til trods for en stressende hverdag oplever 72 procent af de sjællandske HK’ere, at de alt i alt er ansat på en attraktiv arbejdsplads. Den score svarer nogenlunde til landsgennemsnittet på 74 procent. Til sammenligning ser bare 65 procent af Hovedstadens HK’ere deres arbejdsplads som attraktivt.

I HK Kommunal Sjælland glæder formand Michael Rosenberg sig over, at hovedparten af hans medlemmer overordnet set er tilfredse med deres arbejdsplads. Men han advarer på baggrund af undersøgelsens resultater om, at tilfredsheden ikke holder på sigt, medmindre der bliver gjort noget alvorligt ved HK’ernes psykiske arbejdsmiljø.

Sammen med HK-formændene fra de øvrige landsdele har Michael Rosenberg derfor taget initiativ til en omfattende kampagne: ’Sammen skaber vi det gode arbejdsliv’. HK Kommunal kickstarter sin indsats med 2 kampagneuger fra den 21. november og 2 uger frem. Her vil Michael Rosenberg, i følgeskab med tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, besøge et bredt udsnit af arbejdspladser på Sjælland, Lolland og Falster.

Målet er ifølge Michael Rosenberg at påvirke arbejdsmiljøet på den lange bane.

- Men vi vil i den grad også forsøge at få vendt, hvad der skal til for at forbedre arbejdsmiljøet nu og her. Vi er nødt til at snakke med ledere og beslutningstagere om, hvad vi kan gøre under de vilkår, der nu engang er. Hvordan får vi arbejdsmiljøet tænkt ind, så det bliver en grundlæggende del af hverdagen? Arbejdsmiljø skal ikke behandles stedmoderligt, men være fuldt sidestillet med andre opgaver, fastslår Michael Rosenberg.

Den sjællandske HK-formand understreger, at arbejdsmiljø ikke er en individuel udfordring, men noget man har sammen. 

- Derfor er det afgørende at styrke det kollegiale fællesskab. Og vi vil styrke det daglige samarbejde mellem tillidsrepræsentant, leder og arbejdsmiljørepræsentant. Jeg tror i det hele taget, at vi skal væk fra den udbredte tankegang om, at stress og mistrivsel er den enkeltes problem. Jeg tror på, at vi med samarbejde kan løfte udfordringerne op på et andet plan, siger Michael Rosenberg.

Læs mere om 'Det gode arbejdsliv'

Arbejdsmiljø Stress

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre

Læs mere

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre


Læs mere

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk