HK.dk logo

Et stærkere HK på tværs af Atlanten

23. november 2016  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Fredag d. 18 til torsdag d. 24 november, sendte HK Service Hovedstaden to repræsentanter til Nuuk, for at styrke det faglige fællesskab på Grønland.

Organiser Olfert Kristensen, og faglige konsulent, Winnie Buchtrup, fra HK Service, mødtes blandt andet med bestyrelsen fra Air Greenland, for at undervise i organisering og bestyrelsesarbejde. Besøget på Grønland er et udtryk for, at HK generelt arbejder for at styrke samarbejdet med virksomhederne og lønmodtagerne på Grønland.

HK Grønland er en del af HK Hovedstaden, men på grund af de store afstande på Grønland, findes der ikke nogen lokal HK afdeling på Grønland. Derfor er det nogle gange svært at skabe stærke relationer til HK’s medlemmer på Grønland:

- Når der er meget langt imellem mennesker, er det svært at skabe gode og holdbare relationer. Men vi vil rigtig gerne have, at vores medlemmer kender de mennesker som sidder inde bag mærkatet HK Grønland. Derfor er det vigtigt, at vi får snakket med så mange medlemmer som muligt, og det skal helst være ansigt til ansigt, fortæller Olfert Kristensen

 

 

Overenskomstforhandlinger 2017

I forbindelse med de forestående overenskomstforhandlingerne i 2017, mødtes HK’s repræsentanter med HK Nukik, som er Air Greenlands HK klub, for at diskutere overenskomstkrav, og de ansattes involvering i den proces, som leder op til overenskomstforhandlingerne i 2017.

-Selvom man bor langt fra København, betyder det ikke, at ens hverdag på arbejdsmarkedet er så meget anderledes. De fleste af os går rundt med de samme ønsker til vores arbejdsliv, ligesom de fleste af os bliver mødt af de samme udfordringer i hverdagen. Derfor er det vigtigt at få inviteret så mange som muligt med til at drøfte overenskomstkravene, og at så mange ansatte som muligt får sat deres fingeraftryk på de aftaler, som de selv skal arbejder under i fremtiden, siger Winnie Buchtrup. 

Ifølge Olfert og Winnie, er det udelukkende muligt at styrke HK’ernes stemme i Grønland, fordi de lokale tillidsvalgte og aktive har så stor en drivkraft, og arbejder målrettet for at forbedre organiseringen og forholdende for HK’s medlemmer i Grønland.

Sidste gang HK Service Hovedstaden besøgte Grønland var i 2013.


OK2017 Organisering

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk