HK.dk logo

Husk pauserne i julen

23. november 2016  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Du skal ikke stå til rådighed i dine pauser, hvis du selv betaler for dem. Den regel gælder også, selvom der er ekstra juletravlt. 


Arkivfoto: Kim Wendt

Det er nærliggende at være den gode kollega, der giver et ekstra nap med i den travle juletid. Men betaler du selv dine pauser, skal du ikke stå til rådighed i dem – uanset hvor travlt der end måtte være. Det har et nyligt forlig med Fakta fastslået.
Det betyder også, at du skal have løn, selvom du holder pause, hvis du fx er alene som butiksansat og skal reagere, når der kommer kunder. 

Reglerne for pauser er forskellige fra overenskomst til overenskomst. Arbejder du under en af de store butiksoverenskomster (DEA og DIO II), har du krav på mindst en halv times pause, når arbejdstiden overstiger 5 timer. Arbejder du på kontor eller lager under en af de store funktionæroverenskomster (DEA og DIO II), har du ret til en pause på mindst en halv time per dag og maksimalt en time. 
Du kan logge på ”Mit HK” og se, hvilken overenskomst du hører under. 

Hvis der ikke er overenskomst på arbejdspladsen, og din daglige arbejdstid overstiger seks timer, har du ret til en pause. Der er ikke regler for, hvor lang pausen skal være, men er det en frokostpause, skal du nå at kunne spise din mad.  

Er du under 18 år, skal du have mindst en halv times pause, når din daglige arbejdstid overstiger 4,5 time. 

Har du spørgsmål til din arbejdstid?

Har du spørgsmål til dine pauser eller din arbejdstid generelt, kan du kontakte din lokale afdeling på tlf.: 70 11 45 45. 
Du kan finde din afdeling her

 


Overenskomst Arbejdstid

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk