HK.dk logo

Nyt hold i teknik- og miljøjura på vej

23. november 2016  |  HK Kommunal  |  DL-F  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nu har ansatte i teknik- og miljøforvaltninger chancen for at dygtiggøre sig med diplomfaget teknik- og miljøjura. Det kompetencegivende fag udbydes af VIA University College. Undervisningen foregår i Rødekro.

Er du ansat i en teknik- og miljøforvaltning i en kommune eller en region – eller inden for det statslige område? Og kunne du tænke dig at dygtiggøre dig inden for dit område?

Så har du chancen nu, hvor VIA University College opretter et hold i Teknik- og miljøjura i Sønderjylland. Undervisningen foregår i Rødekro, hvor HK Sydjylland lægger lokaler til. Der er tale om et diplommodul med fem undervisningsdage kombineret med hjemmeopgaver.

Modulet starter 6. februar 2017, og der er ansøgningsfrist 2. januar 2017.

Modulet er særligt tilrettelagt for medarbejdere, der arbejder inden for det tekniske område hvad enten det drejer sig om byggetilladelser, planlov, naturbeskyttelse, jordforurening, miljøgodkendelser, spildevand, klimatilpasning, vandforsyning, affald eller veje.


Fremtidssikring af job og mere spændende arbejde

En af initiativtagerne til at få undervisningen placeret i Rødekro, er Claudia Skjønnemand, der er miljømedarbejder i Tønder Kommune. Holdet bliver gennemført ved 12 deltagere, og lige nu mangler der kun ganske få for at nå det tal.

- Jeg håber virkelig, at vi får de sidste deltagere med, så holdet kommer i gang. Det er en rigtig god uddannelse, som gør os bedre til at sagsbehandle og løse tekniske og miljøjuridiske problemstillinger, siger Claudia Skjønnemand, der selv deltager på modulet sammen med to kollegaer. Hun lægger også vægt på, at den nye viden, som diplommodulet giver, kan gøre ens arbejde mere interessant. 

- Med den nye viden kan jeg som miljømedarbejder påtage mig flere forskellige opgaver – også de mere komplicerede. Så på den måde er det også en fremtidssikring af mit job, ligesom jobindholdet bliver mere spændende, siger Claudia Skjønnemand.

Kompetencefonden betaler det meste

Hvis du er medlem af HK Kommunal, kan du få dækket 80 procent af kursusudgiften via Kompetencefonden, så din arbejdsgiver typisk kun skal betale omkring 3000 kroner. Dermed er det en meget billig uddannelse for din arbejdsplads.

Om diplommodulet i teknik- og miljøjura

Indhold: De forskellige retsområder, som indgår i sagsbehandlingen inden for teknik og miljø. Hovedpunkter er: Byggetilladelser, plansystemer, naturbeskyttelse, fredede områder, godkendelses- og driftsregulering af landbrug, miljøgodkendelser til virksomheder, jordforurening, spildevandshåndtering, klimatilpasning, vandforsyning, affald og veje.

Udbydes af VIA University College. Der er 5 undervisningsdage, som foregår hos HK Sydjylland i Rødekro. Start: 6. februar 2017. Slut: Juni 2017. Ansøgningsfrist 2. januar 2017.

Modulet giver 10 ects-point (der skal 60 til en hel diplomuddannelse) og er en del af Teknologisk diplomuddannelse i energi og miljø – en kompetencegivende uddannelse.

Pris: 14.900 kroner.

Du kan læse mere og tilmelde dig på VIA’s hjemmeside (Linket virker ikke pr. 24. maj 2017).

Der kan søges penge fra Den kommunale kompetencefond til modulet, da det er kompetencegivende.

Teknik, klima og miljø Kompetencer Uddannelse Udvikling Karriereudvikling

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt


Søg om 25.000 kroner til uddannelse


Alt om midlerne

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk