HK.dk logo

Metodefrihed i jobindsatsen gav ingen effekt

23. november 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Frikommuner, der er blevet fritaget fra en række statslige krav, har hverken fået flere eller færre ledige i job.

Når kommuner som led i frikommuneforsøget bliver fritaget for en række statslige krav til procedurer og kontrol i beskæftigelsesindsatsen, har det stort set ingen betydning for jobskabelsen. Den nok for mange overraskende konklusion fremgår af en ny analyse fra KORA.

KORA har undersøgt de syv frikommuner, der over de seneste fire år har gennemført mere end 70 forsøg på beskæftigelsesområdet. For eksempel har frikommunerne holdt færre ret- og pligtsamtaler og er blevet fritaget fra pligtaktiveringen. 

Flere kontanthjælpsmodtagere i uddannelse 

Selvom frikommuneforsøgene spiller en meget lille rolle for, hvor mange borgere der kommer i beskæftigelse, er der andre positive resultater af forsøgene. I nogle af frikommunerne er der for eksempel flere kontanthjælpsmodtagere, der er kommet i uddannelse, og færre, der går rundt i langvarige sygedagpengeforløb.

Forsøgene har ifølge professor i KORA, Jacob Nielsen Arendt, givet kommunerne nogle nyttige erfaringer i, hvordan de kan lave indsatser på nye måder. Kommunerne har erstattet de statslige procedurer med deres egne procedurer, som de oplever passer bedre til deres lokale behov. Og det har ikke ført til, at færre ledige er kommet i job, forklarer professoren. Social og beskæftigelse

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk