HK.dk logo

Bortvist medlem med stress får 172.000 kroner

24. november 2016  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En arbejdsgiver stoppede lønudbetalingen til et HK/Privat-medlem, der var sygemeldt med stress. Det bliver betragtet som en bortvisning – i strid med reglerne.


En tandlæge fra Nordvestsjælland skal nu af med 172.000 kroner i en sag, der endte med en bortvisning af en tandklinikassistent, der var sygemeldt med stress. Det siger en ny afgørelse fra Afskedigelsesnævnet.

Sagen kørte af sporet, da kommunen meddelte arbejdsgiveren, at de ville stoppe udbetalingen af sygedagpengerefusion til virksomheden. Det fik tandlægen til at kræve, at klinikassistenten mødte på arbejde tre dage efter.

Det afviste klinikassistenten, fordi hun fortsat var sygemeldt. Og det valgte tandlægen at betragte som en opsigelse fra klinikassistentens side og stoppede med at udbetale løn.

Bortvisning i strid med reglerne
Men den går altså ikke. Afskedigelsesnævnet slår fast, at det er tandlægen, der bortviste tandklinikassistenten, da han stoppede med at udbetale løn – og ikke hende, der selv sagde op. En bortvisning, som er i strid med reglerne.

Derfor fik hun tilkendt en godtgørelse på 172.000 kroner, svarende til lønnen i opsigelsesvarslet.

- Det er vi selvfølgelig tilfredse med efter omstændighederne. Samtidig undrer det mig, at tandlægen og Tandlægeforeningen ikke selv kunne se, at de var på vildspor. Så kunne vi have løst sagen langt tidligere, siger Monica J. Hovgaard, faglig konsulent i HK/Privat.

Kontakt HK, hvis du oplever noget lignende
Klinikassistenten havde været sygemeldt i alt fire måneder, da hun blev sagt op. Sygemeldingen blev forlænget af flere omgange efter samråd med blandt andet læge og kommune, og det fik tandlægen besked om hver gang.

- Arbejdsgivere kan ikke bare opfatte en fortsat sygemelding og et ophør af sygedagpengerefusion, som om den ansatte selv opsiger sin stilling. Sådan spiller klaveret ikke, siger Monica J. Hovgaard.

- Så hvis andre HK/Privat-medlemmer oplever noget lignende, skal de hurtigst muligt tage kontakt til deres lokale afdeling.

Arbejdsmiljø Stress Opsigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk