HK.dk logo

HK'erne går syge på arbejde på grund af travlhed

24. november 2016  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mange HK’ere går syge på arbejde. Først og fremmest på grund af travlhed og af hensyn til kollegerne. Men det skal man altså ikke, mener Marianne Vind, næstformand i HK/Privat.


Kvinde, der arbejder, selv hun er skidt.

Har du også siddet snotforkølet, feberramt eller med andre sygdomssymptomer og kæmpet med opgaverne på din arbejdsplads? Så er du langt fra alene.

Det er på ingen måde uvant for HK/Privats medlemmer.

Næsten halvdelen – 46 procent – svarer, at de inden for de seneste to år flere gange er taget på arbejde, selvom de med god samvittighed kunne have meldt sig syg. Dertil svarer 21 procent, at det er sket én gang. Det visen en webundersøgelse i HK/Privats nyhedsbrev, besvaret af 1.412 medlemmer.

Du risikerer at smitte dine kolleger
Men det skal man altså ikke, slår Marianne Vind, næstformand for HK/Privat, fast.

- Hvis man er syg, skal man altså blive hjemme. Så enkelt er det. Ellers risikerer man både smitte kollegerne og samtidig forværre sin sygdom, så der går længere tid, før man bliver rask, siger Marianne Vind.

Og HK/Privat-medlemmerne oplever da også ofte kolleger, som potentielt kan smitte dem. 87 procent svarer, at de har oplevet kolleger, som er kommet syge på arbejde.

Travlhed sender folk syge på arbejde
Webundersøgelsen peger på, at mange sætter helbredet i anden række, fordi arbejdsopgaverne tårner sig op. 62 procent af dem, som er gået på arbejde trods sygdom, tog afsted på grund af travlhed på jobbet, mens 49 procent gik syge på arbejde af hensyn til kollegerne.

- Det er tegn på forfejlet ledelse og en syg kultur på arbejdspladserne. Hvis der er så mange opgaver, at medarbejderne ser sig nødsaget til at gå syge på arbejde for ikke at sande til, må lederne leve op til deres ansvar og lede og fordele opgaverne, siger Marianne Vind, der dog også mener, at man selv har et ansvar.

- Medarbejderne på samtidig hanke op i sig selv og gå hjem, så de kan vende tilbage, når de er fit for fight.

Sygdom Arbejdsmarked

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk