Login på Mit HK virker ikke

Vi har en teknisk fejl på HK.DK, og du kan derfor ikke logge ind på Mit HK . Vi knokler for at løse problemet. 

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

Fyrede HK'ere får solid godtgørelse efter skandalekursus

25. november 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Samtlige HK’ere, der i maj blev brutalt fyrede af Københavns Kommune efter et omstridt kursus, modtager nu en ekstra godtgørelse fra kommunen på i alt 740.000 kroner. Sagen har ført til en markant kulturændring i Københavns Kommune, lyder det fra HK Kommunal, der ser frem til, at affæren giver stof til eftertanke hos alle offentlige arbejdsgivere.

HK Kommunal har forhandlet en pæn godtgørelse hjem til 13 nu forhenværende HK’ere i overborgmester Frank Jensens københavnske økonomiforvaltning.

Københavns Kommune skal slippe i alt 740.000 kroner til HK-medlemmerne, der i maj uden varsel blev fyret efter fem dages økonomikursus, som kursisterne ikke bestod ved en efterfølgende test. 

Samarbejde i nyt gear

I HK Kommunal Hovedstaden, der på de fyredes vegne har forhandlet godtgørelserne hjem med Københavns Kommune, er formand Winnie Axelsen helt igennem tilfreds med, at hendes fyrede medlemmer nu har fået et plaster på såret.

- Jeg er tilfreds med, at det er lykkes os at skaffe vores medlemmer en fuldt ud berettiget økonomisk kompensation. Dertil kommer, at de fyrede medarbejdes ofre ikke har været forgæves. Efter at vi har trådt på bremsen over for kommunens arbejdsgiveradfærd, er kulturen og samarbejdsklimaet i hvert fald i kommunens Økonomiforvaltning ændret væsentligt, siger Winnie Axelsen. 

Samarbejdet mellem ledelse, tillidsrepræsentanter og medarbejdere er ifølge formanden oppe i et helt nyt gear i forhold til tidligere. 

- Et af vores mål har været, at den form for arbejdsgiveradfærd bliver lagt i graven for fremtiden. Både i Københavns Kommune og på andre offentlige arbejdspladser. Jeg håber virkelig, at denne sag har givet stof til eftertanke hos de offentlige arbejdsgivere, lyder det fra Winnie Axelsen.

Fyrede får oprejsning

I den forligstekst, der er blevet indgået mellem HK Kommunal og Københavns Kommune, hedder det blandt andet: ’Godtgørelsen ydes med henvisning til lang ansættelse og, at det ikke har stået tilstrækkelig klart, hvad et utilfredsstillende kompetenceudviklingsforløb ville betyde for ansættelsesforholdet’.

Ordlyden er ifølge Winnie Axelsen en indrømmelse fra kommunens side.

- Med forligsteksten får vores fyrede HK’ere oprejsning samtidig med, at den kommer meget, meget tæt på en egentlig undskyldning fra Københavns Kommunes side, siger formanden.

Københavns Kommune har nu udsendt besked til alle ansatte på tværs af forvaltninger om, at det at dumpe på et kursus ikke fører til fyring. 

 


Fyret Opsigelse Arbejdsmiljø

Gæt og vind i vores julekalender

Meld dig til i dag

Gæt og vind i vores julekalender


Meld dig til i dag

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk