HK.dk logo

Giv dig selv en stressfri jul

28. november 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mange tror, at juleferien kan få stress til at forsvinde. Et par dage væk fra jobbet, så bliver alt godt. Sådan er det desværre ikke altid, viser HK Østjyllands erfaring.

Julen er så småt begyndt at snige sig ind i de danske hjem. Forude venter nogle fridage med familiehygge, god mad og afslapning. Lige det, der skal til, for at få tankerne væk fra stress og bunker af arbejdsopgaver på jobbet. Sådan er der i hvert fald mange, der tænker. Men i HK Østjyllands Arbejdsmiljøteam er erfaringen en ganske anden.

- Vi ved, at når vi kommer et par uger ind i januar, så vender stressen tilbage. Julen er slut, men stressen er der stadig, siger Pia Hartvig, der er arbejdsmiljø- og konfliktvejleder i HK Østjyllands Arbejdsmiljøteam.

Januar er en af de måneder, hvor mange medlemmer henvender sig til HK Østjyllands Arbejdsmiljøteam, fordi de må indse at juleferien ikke var nok til at få bugt med deres stress.

- Vores erfaring er, at det måske ligefrem er blevet værre med stressen. Når man tror, at juleferien kan redde en fra stress og det så viser sig ikke at være tilfældet, så rammer det ekstra hårdt. Vi har desværre eksempler på medlemmer, der har ventet for længe på at gøre noget ved problemerne i håb om, at en ferie kunne redde dem og så bukker de helt under, når de vender tilbage til arbejdet, siger Pia Hartvig.

Derfor anbefaler hun, at gøre noget ved stress så snart den opstår.

- Sidder man derude nu og har svært ved at overskue arbejdet. Måske banker hjertet lidt hurtigt. Hukommelsen er ikke helt, som den plejer eller du kan bare ikke overskue de mange opgaver, så er det nu, du skal gøre noget ved det, siger hun.

En mulighed kan være at lave aftaler med chefen og kollegaerne om at få løst årsagen til din stress. De kan dog ikke hjælpe dig, hvis de ikke kender til problemet. Du kan også booke en trivselssamtale hos HK Østjyllands Arbejdsmiljøteam.

- Det er bedre at booke en tid i dag, end i morgen, så vi kan hjælpe dig med at få behandlet din stress og årsagerne til den. Stress kan komme af mange ting. Uanset hvad, der er årsagen, er det vigtigt, at du får sat ind så hurtigt som muligt, så du ikke risikerer en langvarig sygemelding fra jobbet. Og får du gjort noget ved det nu, så er der mulighed for, at du kan få en juleferie, hvor du faktisk er i stand til at slappe af og hygge dig med familien, siger Pia Hartvig.

Du kan booke en tid til en trivselssamtale ved at kontakte arbejdsmiljøteamet. Se kontaktinfo her: Stress

HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk