HK.dk logo

PKA-pension er steget med 50.000 kroner på fem år

28. november 2016  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

PKA-pensionen for en typisk kontoransat er steget med op til 50.000 kr. på fem år. Høje afkast og stigende indbetalinger er de væsentligste årsager til den høje stigning i pen-sionerne.

Nye tal fra PKA viser, at kontoransatte med pension i PKA får en del flere penge at forsøde pensionisttilværelsen med. I løbet af de seneste fem år har kontoransatte fået markante stigninger i deres forventede livsvarige pensioner. En typisk kontoransat på 40 år kunne således i 2011 se frem til en årlig livsvarig pension på ca. 80.000 kr. Fem år senere i 2015 kan det samme medlem se frem til en livsvarig pension på ca. 130.000 kr.

Flere stigninger i fremtiden

Pensionerne stiger yderligere i 2016, og PKA forventer, at pensionen også vil stige frem mod medlemmets pensionering.

Stigningerne i pensionerne har flere årsager: PKA har i perioden haft et gennemsnit-ligt afkast på 8 procent, de årlige indbetalinger er steget med knap 5.000 kr., og pensi-onsalderen er løbende blevet hævet, så den følger folkepensionsalderen.

Fakta:

Et nyoptaget medlem på 25 år kan forvente at blive over 90 år

Kontoransatte har i de seneste fem år forlænget arbejdslivet med seks måneder. I 2011 gik kontoransatte i gennemsnit på pension, da de var 64 år og 2 måneder. I 2015 gik de på pension, da de var 64 år og 8 måneder.


Pension

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk