HK.dk logo

Store udfordringer forude for ny regering

28. november 2016 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK-formand Kim Simonsen ser både plusser og minusser i det netop offentliggjorte regeringsgrundlag. Et "disruptionråd" er et klart plus. Men han advarer mod så lav vækst i det offentlige, at der reelt er tale om besparelser.

På plussiden står et såkaldt "disruptionråd", som regeringen vil nedsætte for at være et skridt foran den digitale udvikling.

På minussiden står en lav offentlig vækst.

HK-formand Kim Simonsen ønsker en nydannet trekløverregering tillykke med regeringsgrundlaget, men minder om, at en god portion realisme er på sin plads, og han påpeger, at den nye regering forsat er en mindretalsregering.

- Jeg tror ikke på, at regeringen kan samle 90 mandater om en minimal offentlig vækst på 0,3 pct. 0,3 pct er reelt en nedskæring, og det er stærkt problematisk. Vækst i den private sektor er nu engang afhængig af vækst i det offentlige, siger Kim Simonsen.

 

Til gengæld hilser han et stort og rungende velkommen til et såkaldt "disruptionråd". Rådet skal nedsættes, så Danmark kan sikre sig en andel af- og en plads i globaliseringen og den nye digitale økonomi.

- HK har i samarbejde med andre råbt på sådan et råd meget højt og meget længe, og vi har også længe arbejdet med at kortlægge området. Så nedsættelse af et råd er utrolig positivt. Her sparker den nye regering en åben dør ind, hvis den beder om støtte eller råd, siger Kim Simonsen.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk