HK.dk logo

Ny næstformand vil udvikle fag med styrket regional indsats

30. november 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

40-årige Cristina Hedegaard Kildevang fra Hospitalsenheden Vest vil som ny næstformand for DL udvikle faget ved blandt andet at styrke den regionale indsats.

- Jeg vil gerne være med, hvor informationerne gives og beslutningerne tages, og jeg vil kæmpe for faget. Lægesekretærerne skal udbygge deres rolle som administrative nøglepersoner i sundhedsvæsenet.
Sådan siger Cristina Hedegaard Kildevang, der i midten af november på et ekstraordinært delegeretmøde blev valgt som ny næstformand for Danske Lægesekretærer, DL. 
Ny formand blev Nathali Schaap Degn fra Regionshospitalet Randers, da Soile Friis valgte at gå af i utide. Årsagen var, at formandsposten i DL er et deltidshonoreret hverv, og Soile Friis har været nødt til at lægge flere kræfter i sit arbejdsliv og sit privatliv. 
Mens Nathali Schaap Degn var eneste kandidat til formandsposten, var der kampvalg om hvervet som næstformand. Kampvalget kom som en overraskelse. På forhånd havde kun Cristina Hedegaard Kildevang annonceret, at hun kandiderede. Men Helene Lilliebjerg, Sjællands Universitetshospital Roskilde og tidligere formand for DL Elever, valgte også at stille op til posten som næstformand.
Det blev imidlertid Cristina Hedegaard Kildevang, der sejrede med 24 stemmer mod 21. I alt 45 deltog i det ekstraordinære delegeretmøde i København.

Stærkere regionsbestyrelser

Cristina Hedegaard Kildevang

- Vi skal have den plads, som det administrative naturligt giver. Jeg har blandt andet meget tanke på digitalisering, og hvordan vi sætter vores kompetencer i spil i forhold til det, siger Cristina Hedegaard Kildevang.

Flere spørgsmål på delegeretmødet gik på, om to midtjyder kan dække hele landet? 
Både Nathali Schaap Degn og Cristina Hedegaard Kildevang vil gerne styrke DL’s regionsbestyrelser. Regionsbestyrelserne skal kommunikere lægesekretærernes synspunkter ud til omverdenen lokalt og regionalt.
I Region Midtjylland er regionsbestyrelsen kommet i nærkontakt med et medlem af regionsrådet. De giver medlemmet viden om lægesekretærernes arbejde.

Nye opgaver

Cristina Hedegaard Kildevang vil desuden som en del af det nye formandskab for DL være med til at udvikle lægesekretærernes arbejdsfelt. 
Holdningen er, at de rette kompetencer skal bruges til de rette opgaver og, at lægesekretærerne skal tage sig af det administrative.
- Vi skal have den plads, som det administrative naturligt giver. Jeg har blandt andet meget tanke på digitalisering, og hvordan vi sætter vores kompetencer i spil i forhold til det, siger Cristina Hedegaard Kildevang.
Lægesekretærer på Sjælland og i Hovedstaden bekymrer sig i øjeblikket meget over det nye it-system Sundhedsplatformen. Mange frygter, hvad det kommer til at betyde for jobbene og for arbejdet.
Cristina Hedegaard Kildevang forstår frustrationerne. Hun henviser til, at lægesekretærer i andre dele af landet også har oplevet, at ny teknologi skabte usikkerhed.
- For eksempel var kollegerne på røntgenafdelingen i Holstebro bange, da de fik talegenkendelse, TGK. Skrivearbejde forsvandt. Men i dag er der ikke færre ansatte end tidligere. De har overtaget andre opgaver, for eksempel at passe lægernes vagttelefon, beretter hun.

I gang med uddannelse

Cristina Hedegaard Kildevang har fået interesse for det faglige arbejde gennem hvervet som tillidsvalgt.
Hun lod sig vælge som tillidsrepræsentant, da hun var på en lille afdeling i Ringkøbing. I dag er hun fællestillidsrepræsentant for lægesekretærerne på Hospitalsenheden Vest i Holstebro og Herning.

Ved siden af arbejdet på Ortopædkirurgisk Afdeling er hun i gang med en akademiuddannelse i ledelse. Og hun ser gerne, at flere lægesekretærer udvikler deres kompetencer gennem kurser og efteruddannelse.

Cristina Hedegaard Kildevang

 • Lægesekretær hos Hospitalsenheden Vest, Ortopædkirurgisk Afdeling i Holstebro og Herning
 • Næstformand i Hoved-MED udvalget i Hospitalsenheden Vest siden 2015
 • Bestyrelsesmedlem DL siden 2014
 • Bestyrelsesmedlem DL Region Midtjylland fra 2013
 • Fællestillidsrepræsentant siden 2011
 • Tillidsrepræsentant fra 2006
 • Uddannet lægesekretær 2002-2004 på Regionshospitalet Holstebro
 • Uddannet salgsassistent i Føtex i Holstebro 1996-1998
 • I gang med akademiuddannelse i ledelse
 • Gift med Lars, værkfører i et bilhus, og mor til tre børn på 17, ni og seks år
 • Bor i Videbæk
 • Familien tilbringer sommeren i deres sejlbåd
Medlemsdemokrati Medbestemmelse

Gør en forskel på jobbet og
Udvikl dig personligt


Bliv tillidsvalgt

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk