HK.dk logo

Skader ved firmajulefrokost er arbejdsskader

30. november 2016 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvis du kommer til at give den lidt for meget gas ved årets firmajulefrokost og kommer til skade, så skal du melde det til Arbejdsskadestyrelsen. For meget ofte vil det blive betragtet som en arbejdsskade.


Julefrokost - HK Fagforening og A-kasse

Julefrokoster på arbejdspladsen betragtes som en del af arbejdet, og derfor er medarbejderne omfattet af arbejdsskadeloven. I hvert fald indtil julefrokosten officielt er slut. Derefter er det for egen risiko og ulykkesforsikring.

Der er dog nogle forhold, der skal være opfyldt, for at arbejdsskadeloven gælder ved firmajulefrokosten, forklarer socialrådgiver Jane Nielsen fra juridisk kompetencecenter i HK.

Det er:

  • Julefrokosten skal være en officiel fest, hvor arbejdsgiveren står bag invitationen og har sat og kender til rammerne for festen.
  • Arbejdsgiveren har ansvaret for medarbejderne ved julefrokosten, indtil julefrokosten officielt er slut. Også selv om chefen ikke selv er med til julefrokosten – eller er gået tidligt hjem.
  • Det betyder ikke noget, om julefrokosten foregår i arbejdstiden. Eller om det er på arbejdspladsen eller fx på en restaurant ude i byen.
  • Hvis en skade skal være dækket af arbejdsskadeloven, skal den være sket ved en aktivitet, der er et naturligt led ved en julefrokost fx dans. Til gengæld betyder det ikke noget, hvor fuld man eventuelt har været.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk