HK.dk logo

Fik job gennem HK projekt

05. december 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hamida Abubaker var en af deltagerne i et projekt, som HK lavede sammen med Aarhus Kommune. Nu er hun blevet fastansat som administrativ medarbejder.

Hamida fik job gennem HK projekt

Hamida Abubakker fik job gennem HK projekt

- Jeg er bare så glad, lyder det fra en storsmilende Hamida Abubaker, der tager imod på Viby Skole i Aarhus.

For godt et år siden gik hun ledig. Men i dag har hun fast arbejde takket være det fælles projekt KAMBU, som HK Østjylland og Aarhus Kommune har startet i fællesskab.

- Det projekt skal I blive ved med, lyder opfordringen fra Hamida Abubaker.

KAMBU står for Kompetenceudvikling af Administrative Medarbejdere i Børn og Unge og går i al sin enkelthed ud på at sende HK’erne i Magistraten for Børn- og Unge i Aarhus Kommune på skolebænken. Imens overtager ledige HK’ere deres arbejdsopgaver.

- Det er en måde at sikre de ansatte ro til deres kompetenceløft, fordi de ved, at arbejdet ikke hober sig op derhjemme, mens de er væk. Samtidig giver vi ledige HK’ere mulighed for at være på arbejdsmarkedet med alle de fordele, det giver, siger faglig konsulent i HK Kommunal, Ditte Finsen.

Netop fordelene ved at være en del af KAMBU-projektet er det, Hamida Abubaker fremhæver som det bedste.

- Man får et stort netværk og dermed kontakt til nogle mennesker, der kan hjælpe en i arbejde. Hvis jeg ikke havde været en del af KAMBU-projektet, tror jeg ikke, at jeg var kommet i job så hurtigt, fortæller hun.

Hun startede som vikar på Holme Skole. Derefter flyttede hun til Tranbjerg Skole og videre til Risskov Skole, inden hun landede på Viby Skole

- Det var en oplagt chance for mig for at komme ind på arbejdsmarkedet igen og vise, hvad jeg kan. Så jeg er rigtig glad for, at HK og Aarhus Kommune gav mig muligheden, siger hun.


Lyst til mere

Ditte Finsen

Ditte Finsen, faglig konsulent i HK Kommunal Østjylland

Ifølge Ditte Finsen er KAMBU-projektet blot et af forhåbentlig mange projekter, HK starter op sammen med østjyske arbejdsgivere.

- Det er vigtigt for os at sikre, at medlemmer af HK hele tiden har det uddannelsesniveau, der er efterspørges. Derfor vil vi blive ved med at søge muligheder for at lave projekter som KAMBU og sikre et godt samarbejde med arbejdsgiverne. På den måde kan vi både hjælpe arbejdsgiverne med at løfte de ansattes kompetencer og vi kan hjælpe vores medlemmer med fortsat at være en attraktiv arbejdskraft, siger hun.

Hamida Abubaker er uddannet på kontor i Region Midtjylland. Derefter var hun på barsel, men da det var tid til at komme tilbage i arbejde, var der ikke job at få.

- Jeg var ledig i seks måneder og derfor var det en stor gave for mig, at blive en del af KAMBU-projektet. Jeg kunne faktisk godt lide at flytte rundt som vikar på de forskellige skoler. Jeg opdagede, at jeg faktisk kan meget mere, end jeg troede, så min selvtillid voksede. Og det er nok grunden til, at jeg kunne få den faste stilling på Viby Skole, fortæller hun.

Den øgede selvtillid har også givet hende mod på mere uddannelse.

- Jeg har allerede talt med min chef om, at jeg gerne vil læse kommunom-uddannelsen på et tidspunkt. Med KAMBU-projektet har jeg flyttet mig rigtig meget personligt. Før var jeg en stille pige, men nu har jeg lyst til at udfordre mig selv og blive ved med at udvikle mig, siger hun.


Job og uddannelse

HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk